21-11-07

DAVO - Jonkershove 2-3

Na de 1/6 zocht Westende opnieuw de overwinning. Het begon dan ook aanvallend.

Dat leverde al snel kansen op via Franky Lambrecht en Claudio Ruva, maar hun schoten gingen nipt naast. Na een twintigtal minuten klom DAVO dan toch op voorsprong. Claudio kraakte zijn schot maar de bal verdween toch in de verste benedenhoek: 1-0, oververdiend. DAVO kreeg onder andere via Smagge, Yannick en Franky nog kansen op meerdere goals, maar de 1-0 bleef op het bord. Het missen van die kansen brak Westende zuur op, want kort voor de rust week een vrije trap van Jonkershove af. Gerd Van Meenen had nog een reactie in huis, maar in de rebound ging de bal toch binnen: 1-1, tegen de gang van het spel in én een koude douche voor de thuisploeg.

Tot overmaat van ramp slikte DAVO al vroeg in de tweede helft een tweede tegengoal. Leplae, de beste man bij de bezoekers, trapte vanuit een scherpe hoek aan de eerste paal binnen: 1-2. Een zware klap voor DAVO dat nu op achtervolgen aangewezen was. De scheidsrechter werkte ook niet echt mee, want telkens weer werd een Westendse aanval afgefloten voor buitenspel of een fout. Om het nog erger te maken trapte een bezoeker van op zo'n 20 meter nog eens de 1-3 tegen de netten, DAVO uitgeteld. Toch probeerde Westende nog de bakens te verzetten. Tien minuten voor tijd kopte Claudio Ruva zijn tweede tegen de netten: 2-3, Westende had nog tien minuten om de gelijkmaker te prikken. Het kreeg daar nog enkele kansjes voor, maar de afwerking stokte. Franky werd in de slotfase nog randje strafschopgebied neergehaald, maar de scheids sloot andermaal de ogen. Zo eindigde deze match op een ontgoochelende 2-3.

Op basis van de eerste helft verdiende Westende de zege, maar de bezoekers waren in 90 minuten scherper in de zone van de waarheid. Met 1/9 laat DAVO de tweede plaats in de heenronde liggen. Zondag staat de derby tegen Lombardsijde voor de deur.

20:49 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.