13-11-07

Bulskamp - DAVO 1-1

DAVO kwam door schorsingen en blessures gehavend aan de aftrap. Toch moest Bulskamp zeker te pakken zijn.

De thuisploeg speelde voor het eerst in jaren weer op het eigen veld en wilde iets tonen. Gerd Van Meenen moest al snel een eerste keer ingrijpen. Het was slechts uitstel, want kort daarna zette een Bulskamp-spits zich door in het strafschopgebied. Tijdens het ontzetten kreeg Smagge de bal ongelukkig tegen de arm en de ref wees naar de stip. De penalty werd feilloos omgezet: 1-0.
Amper vijf minuten later ging de bal echter ook op de stip voor Westende. Dennis Vandenhouweele zette rustig om, 1-1 en Westende weer in de match.
µNog geen vijf minuten later kreeg DAVO een tweede kans via strafschop, nadat Claudio foutief werd gestuit. Dennis zette zich opnieuw achter de bal, maar de doelman pareerde de penalty. Zo bleef het 1-1 tot aan de rust.
DAVO probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten, maar het is Bulskamp die de beste kansen noteerde. Er waren enkele gevaarlijke standjes voor de DAVO-goal maar telkens kon de bal ternauwernood ontzet worden. Vijf minuten voor affluiten kreeg DAVO zowaar de kans op de drie punten toen Yannick Ferket alleen voor de doelman kwam. Hij omspeelde de doelman en werd al dan niet foutief gestuit. De scheids gaf geen derde strafschop en bijna ging thuisploeg Bulskamp in de slotfase nog met de drie punten aan de haal. De bal leek binnen te gaan maar doelman Van Meenen kon de bal op de lijn nog klemmen. Eindstand: 1-1.

Op basis van de doelkansen verdiende DAVO niet echt meer dan een puntje. Weliswaar is dit gelijkspel een ontgoocheling, zeker omdat Zarren op een gelijkspel bleef steken tegen Snaaskerke en de tweede plaats opnieuw binnen bereik lag. Na de 1-6 tegen Vladslo en Bulskamp moet Westende zich herpakken de komende weken. Met matchen tegen Jonkershove, Lombardsijde & Koekelare wordt dat niet makkelijk.

12:09 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.