29-10-07

Leke - DAVO 0-7

DAVO stond voor de, op papier, makkelijke verplaatsing naar Leke. De achtervolgers speelden onderlinge duels, dus Westende kon een schitterende zaak doen.

Vroeg scoren was de booschap, en dat deed DAVO. Na een kwartier was het 0-2 via een intikkertje van Claudio Ruva en een kopbal van Sven Legein. Op het halfuur moest Leke met zijn tienen verder na een terechte aansluiting. Kort voor de rust kopte Sven Legein zijn tweede, en de derde van DAVO, tegen de touwen : ruststand 0-3.

Net na de rust mocht Steve Anseeuw vanop de stip de vierde goal scoren. Hij trapte in eerste instantie op de keeper, maar zette de rebound zelf om: 0-4.
Toch liep het spel van DAVO vrij stroef. In de laatste 20 minuten schakelde Westende dan toch een versnelling hoger. Dat leverde nog drie doelpunten op: Claudio Ruva scoorde zijn tweede, Nick Vandenberghe scoorde bij zijn debuut in de eerste ploeg ook meteen en Thomas Vanbroeck scoorde zijn eerste goal na een lange blessure. Eindstand : 0-7.

Leke was natuurlijk geen maatstaf, maar door de onderlinge uitslagen laat DAVO nu wel enkele ploegen, al dan niet definitief, achter zich. Zarren lijkt een taaie tegenstrever te gaan worden voor de tweede plaats in de heenronde. Het blikte concurrent Jonkershove in met 0-5.

20:08 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-07

DAVO - Keiem 3-0

Na de pandoering in Koekelare moest DAVO orde op zaken zetten tegen Keiem.

Na een twingtigtal minuten begon het daar al mee. Dennis Vandenhouweele krulde een vrije trap heerlijk in de winkelhaak: 1-0.
Keiem kon daar weinig tegenover zetten. Toch moest doelman Gerd Van Meenen één keer pareren op een schot van dichtbij. Kort voor de rust stond DAVO echter op rozen. Derek trapte via de paal de 2-0 tegen de netten.

Keiem probeerde in de tweede helft nog iets te forceren maar kon eigenlijk amper dreigen. DAVO was baas op het middenveld en dat resulteerde na vijf minuten spelen al in de 3-0. Reune gooide met een achterwaartse trap de bal voor doel en deze werd schitterend in doel gedevieerd door ... een Keiemspeler: 3-0.
Gerd Van Meenen moest nog één keer platgaan op een schot en Reune trof nog de lat voor DAVO.

Een oververdiende zege voor Westende dat zo op de tweede plaats blijft staan.

13:20 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-07

Koekelare - DAVO 5-0

De eerste plaats stond op het spel tegen Koekelare. Ofwel liep Koekelare verder uit, ofwel kwam DAVO gelijk met Koekelare aan de leiding.

DAVO begon gretig aan de match maar op het kwartier kreeg het een dubbele klap te verwerken. Koekelare scoorde via een afgeweken bal de 1-0 en twee minuten na de openingsgoal trapte de Koekelaarse linkerflank de 2-0 tegen de touwen.
DAVO probeerde de scheve situatie recht te zetten en kreeg daar ook enkele kansen voor. De bal ging er echter niet in. Zonder onder te liggen, staat DAVO aan de rust met 2-0 in het krijt.

DAVO begon met nieuwe moed aan de tweede helft, maar na vijf minuten kopte de Koekelaarse spits van dichtbij de derde goal binnen: 3-0, match gespeeld.
Westende probeerde nog met de moed der wanhoop. Het had veel balbezit maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. Tot overmaat van ramp pakte Yannick Ferket nog zijn tweede gele kaart en scoorde Koekelare in de laatste 10 minuten nog twee keer via scherpe counters. Eindstand, een zware 5-0.

DAVO lag in het veldspel zeker niet onder voor Koekelare, maar de thuisploeg was veel efficiënter, met een zware nederlaag tot gevolg. Gelukkig voor DAVO verloren zowat alle achtervolgende ploegen ook. Westende staat nu gedeeld tweede met Lombardsijde.

13:16 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-07

DAVO - Woumen 2-2

Na de 6/6 tegen Merkem & Snaaskerke wilde DAVO ook thuis drie punten pakken tegen Woumen.

DAVO kreeg enkele kansjes, maar de afwerking stokte. Op het halfuur kon Woumen uit het niets scoren na een hoekschop: 0-1. Dat was ook meteen de ruststand.

DAVO moest iets rechtzetten in de tweede helft en zette Woumen vast op de eigen helft. Dit resulteerde na een vijftal minuten al in de gelijkmaker. Na geharrewar voor doel tikte Bram Keirsebilck de 1-1 binnen.
DAVO drukte nu door en ging resoluut voor de 2-1. Na 65 minuten kreeg het echter een koude douche. Stijn Nottebaert, ex-DAVO, kon zich met een gelukje doorzetten en schuifde de 1-2 voorbij doelman Gerd Vanmeenen. DAVO reageerde echter meteen: Yannick Ferket zette zich door op de flank en Dennis Vandenhouweele trapte in de benedenhoek de gelijkmaker binnen: 2-2.
Woumen kwam er nu niet meer aan te pas. Westende drukte en drukte en kwam nog enkele keren dichtbij een derde doelpunt, maar die verlossende goal kwam er niet meer.

Naar het wedstrijdverloop gekeken kan DAVO niet echt tevreden zijn met één puntje, maar met een 7/9 in de jongste drie matchen staat het toch nog steeds op een mooie, tweede plaats. Volgende week volgt de verplaatsing naar leider Koekelare.

19:01 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |