30-09-07

Merkem - DAVO 3-4

Na Snaaskerke stond Westende opnieuw voor een moeilijke match, in en tegen Merkem.

De match kon niet beter beginnen voor Westende. Benny Reunbrouck kopte een inworp voorbij de Merkemse doelman: 0-1.
Een kwartier later stond DAVO helemaal op rozen toen Yannick Ferket de 0-2 scoorde. Westende gaf weinig kansen weg, maar op het halfuur floot de scheids een lichte penalty voor Merkem na een handsbal in het strafschopgebied. De penalty werd feilloos omgezet zodat Merkem opnieuw in de match kwam.
De Merkemse vreugde was van korte duur want Yannick Ferket kon zich opnieuw doorzetten en schuifde de 1-3 naast de keeper binnen. Diezelfde Yannick werd ook nog ondersteboven gelopen door de Merkemse doelman maar de ref sloot de ogen. Ruststand : 1-3.

Merkem zette in de tweede helft meteen druk en na een kwartier resulteerde dat in het aansluitingsdoelpunt. De bal werd slecht ontzet door DAVO en het schot van de Merkemse speler week nog af op het been van Kevin David: 2-3. Merkem ging nu op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook enkele kansen. Telkens zat er een Westends been tussen of pareerde doelman Van Meenen goed. Een kwartier voor tijd kwam de 3-3 er toch op hoekschop. Westende was aangeslagen en een vierde doelpunt voor de thuisploeg hing in de lucht.
Toch mocht Westende onverhoopt nog juichen. Invaller Derek trapte enkele minuten voor tijd de bal met links in de rechterbenedenhoek: 3-4.
Merkem zette nog een slotoffensief in, maar kreeg geen kansen meer.

Na de 3-3 werd het nog een onverhoopte zege voor Westende dat zo 6/6 pakt tegen twee eindrondekandidaten en beslag legt op de tweede plaats op één punt van leider Koekelare.

20:28 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-09-07

DAVO - Snaaskerke 3-1

Het duel tussen DAVO en Snaaskerke beloofde een felbeladen wedstrijd te worden. Snaaskerke pikte vorig seizoen de eindrondeplaats van Westende in en bij Snaaskerke loopt met Ollie Debruyne een ex-DAVO speler rond.

En Westende kende een droomstart. Na amper 10 minuten kon Yannick Ferket alleen op de Snaaskerkse doelman afgaan. Hij werd net buiten het strafschopgebied gehaakt door de bezoekende doelman. Deze werd terecht uitgesloten en de daaropvolgende vrije schop verdween via Steve Anseeuw en een Snaaskerks been in doel : 1-0.
Daarna kwam Snaaskerke met een man minder echter beter in de wedstrijd. Van een numeriek overwicht leeg geen sprake, en DAVO had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Toch dwong Snaaskerke niet echt uitgesproken kansen af, waardoor het bij de rust nog steeds 1-0 stond. Snaaskerke had zijn drie wissels intussen al opgebruikt vanwege de rode kaart en twee blessures.

In de tweede helft wilde Westende snel de tweede goal scoren en dat lukte ook. Chris Vanacker zette goed door en Yannick Ferket trapte de tweede goal binnen. Amper een par minuten later stond DAVO helemaal op rozen toen Chris Vanacker de 3-0 simpel binnenlegde.
Snaaskerke zette nog alles op alles en nam risico's. Het dwong een pak hoekschoppen en vrije schoppen af, maar tot grote kansen kwam het niet. Een kwartier voor tijd kon Ollie Debruyne op zo'n vrije trap zijn hoofd tegen de bal zetten en zo hoopte Snaaskerke weer. Verder dan de 3-1 kwam het echter niet meer. Bij DAVO werd Sven Legein in de slotfase nog uitgesloten.

Mooie zege voor Westende na een vrij bitsige wedstrijd. Met een 9/12 staat DAVO nu op een gedeelde tweede plaats op één puntje van leider Koekelare. Minpunt is wel de kaartenlast waardoor zowel Sven als Claudio geschorst zijn tegen Merkem.

22:02 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-09-07

De Panne - DAVO 1-3

DAVO ging in deze kustderby op zoek naar een tweede driepunter. Sven Legein was geschorst.

DAVO kon niet beter aan de match beginnen. Chris Vanacker kopte tegen zijn ex-ploeg al na vier minuten de bal tegen de touwen. DAVO op rozen.
Westende kreeg enkele kansen om de 0-2 te scoren, maar het kreeg het deksel op de neus. De scheids zag geheel onterecht een overtreding van Benny Reunbrouck en wees naar de stip. Dit cadeau werd in dank aangenomen zodat de bordjes weer gelijk stonden. 1-1 was meteen de ruststand.

In de tweede helft ging DAVO op zoek naar de voorsprong, maar het was De Panne dat enkele keren gevaarlijk dreigde. Doelman Gerd Van Meenen pakte uit met enkele knappe reddingen zodat de stand gelijk bleef. In de slotfase zette DAVO alles op alles om toch nog de zege binnen te halen en dat loonde. Yannick Ferket trapte op doel (of was het een voorzet ?) en een verdediger van de thuisploeg sloeg de bal met de handen uit het doel. Dit had een logische rode kaart en penalty tot gevolg. Steve Anseeuw moest vijf minuten voor affluiten deze klus klaren en deed dit ook. Een opdoffer voor De Panne en dolle vreugde bij DAVO. In de blessuretijd pikte invaller Jan Alleweireldt opnieuw zijn goaltje mee zodat de score nog opliep tot 1-3.

Een ietwat gevleide zege voor Westende dat wel 90 minuten lang bleef knokken voor de zege. Met een 6/9 is Westende mee in de top 5 en dit is nodig met moeilijke matchen tegen Snaaskerke en Merkem in het verschiet.

19:51 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-07

Proficiat

Langs deze weg een dikke proficiat aan Kevin Collart en Fee met de geboorte van hun eerste kindje. Lyam werd geboren op 10 september en is 52 cm en 4 kg.

21:30 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-07

DAVO - Nieuwkapelle 3-0

Na de nederlaag in Zarren moesten de drie punten in Westende blijven.

Toch speelde DAVO erg krampachtig in de eerste helft. Toch kreeg het enkele malen de kans om op voorsprong te komen, maar de afwerking faalde. Aan de rust stond er een mager 0-0 gelijkspel op het bord.

In de tweede helft zette DAVO Nieuwkapelle vast op de eigen helft. Na een tiental minuten resulteerde dat in een vrijetrap-doelpunt van Sven Legein. Het bleek het doelpunt van de bevrijding want niet zo veel later scoorde Chris Vanacker de 2-0. Wie dacht dat Westende nu op een veilige voorsprong stond, kwam bedrogen uit. Doelman Gerd Van Meenen moest enkele keren gepast tussenkomen om de aansluitingstreffer te verijdelen.
Kort voor affluiten kwam Bram Keirsebilck nog voor doel. Hij moest te ver uitwijken maar kreeg de bal nog bij de ingevallen Jan Alleweireldt, die de bal in doel trapte : 3-0, meteen de eindstand.

Een verdiende zege voor DAVO al waren de cijfers wel wat overdreven. Vooral de eerste helft was er één om snel te vergeten. Andere minpunten zijn de uitsluiting kort voor tijd van Sven Legein en het uitvallen van Yannick Ferket en Fre Deny (op training).

20:29 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-07

Zarren - DAVO 2-1

DAVO begon in mineur aan de competitie. Het verloor extremis op het veld van Zarren.

Na tien minuten zag het er rooskleurig uit voor Westende toen Benny Reunbrouck aan de tweede paal binnenkopte : 0-1. Zarren probeerde wel, maar kwam amper aan kansen. De gevaarlijkste kans voor de thuisploeg was toen Claudio Ruva bijna z'n eigen doelman versloeg. Gerd Van Meenen pakte echter uit met een knappe redding. Ruststand : 0-1.

In de tweede helft kon Zarren, dat nu met de wind mee speelde, DAVO meer vastzetten op de eigen helft. Toch kreeg Claudio Ruva halfweg de tweede helft om Zarren uit te tellen. Hij kwam oog in oog met de doelman, die met een kattesprong de bal uit doel hield.
Een kwartier voor tijd kreeg Zarren zijn derde hoekschop in korte tijd. Aan de tweede paal kopte een middenvelder van de thuisploeg hard raak : 1-1, een opdoffer voor DAVO.

De match leek zo af te stevenen op een billijk gelijkspel. De scheids begon echter meer en meer een bedenkelijke rol op te eisen. Zo zag hij kort voor tijd een denkbeeldige fout net buiten het strafschopgebied. De vrije trap van Zarren belandde in de muur. DAVO kon de bal echter niet voldoende wegwerken en in het daaropvolgende geharrewar kon de Zarrense invaller zijn tweede doelpunt scoren : 2-1.

Er restte DAVO maar weinig tijd meer en enkele lange ballen in de box leverden niets meer op. Een ontgoochelend begin voor Westende, dat zeker aanspraak maakte op één punt.

17:02 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |