23-09-07

DAVO - Snaaskerke 3-1

Het duel tussen DAVO en Snaaskerke beloofde een felbeladen wedstrijd te worden. Snaaskerke pikte vorig seizoen de eindrondeplaats van Westende in en bij Snaaskerke loopt met Ollie Debruyne een ex-DAVO speler rond.

En Westende kende een droomstart. Na amper 10 minuten kon Yannick Ferket alleen op de Snaaskerkse doelman afgaan. Hij werd net buiten het strafschopgebied gehaakt door de bezoekende doelman. Deze werd terecht uitgesloten en de daaropvolgende vrije schop verdween via Steve Anseeuw en een Snaaskerks been in doel : 1-0.
Daarna kwam Snaaskerke met een man minder echter beter in de wedstrijd. Van een numeriek overwicht leeg geen sprake, en DAVO had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Toch dwong Snaaskerke niet echt uitgesproken kansen af, waardoor het bij de rust nog steeds 1-0 stond. Snaaskerke had zijn drie wissels intussen al opgebruikt vanwege de rode kaart en twee blessures.

In de tweede helft wilde Westende snel de tweede goal scoren en dat lukte ook. Chris Vanacker zette goed door en Yannick Ferket trapte de tweede goal binnen. Amper een par minuten later stond DAVO helemaal op rozen toen Chris Vanacker de 3-0 simpel binnenlegde.
Snaaskerke zette nog alles op alles en nam risico's. Het dwong een pak hoekschoppen en vrije schoppen af, maar tot grote kansen kwam het niet. Een kwartier voor tijd kon Ollie Debruyne op zo'n vrije trap zijn hoofd tegen de bal zetten en zo hoopte Snaaskerke weer. Verder dan de 3-1 kwam het echter niet meer. Bij DAVO werd Sven Legein in de slotfase nog uitgesloten.

Mooie zege voor Westende na een vrij bitsige wedstrijd. Met een 9/12 staat DAVO nu op een gedeelde tweede plaats op één puntje van leider Koekelare. Minpunt is wel de kaartenlast waardoor zowel Sven als Claudio geschorst zijn tegen Merkem.

22:02 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.