17-09-07

De Panne - DAVO 1-3

DAVO ging in deze kustderby op zoek naar een tweede driepunter. Sven Legein was geschorst.

DAVO kon niet beter aan de match beginnen. Chris Vanacker kopte tegen zijn ex-ploeg al na vier minuten de bal tegen de touwen. DAVO op rozen.
Westende kreeg enkele kansen om de 0-2 te scoren, maar het kreeg het deksel op de neus. De scheids zag geheel onterecht een overtreding van Benny Reunbrouck en wees naar de stip. Dit cadeau werd in dank aangenomen zodat de bordjes weer gelijk stonden. 1-1 was meteen de ruststand.

In de tweede helft ging DAVO op zoek naar de voorsprong, maar het was De Panne dat enkele keren gevaarlijk dreigde. Doelman Gerd Van Meenen pakte uit met enkele knappe reddingen zodat de stand gelijk bleef. In de slotfase zette DAVO alles op alles om toch nog de zege binnen te halen en dat loonde. Yannick Ferket trapte op doel (of was het een voorzet ?) en een verdediger van de thuisploeg sloeg de bal met de handen uit het doel. Dit had een logische rode kaart en penalty tot gevolg. Steve Anseeuw moest vijf minuten voor affluiten deze klus klaren en deed dit ook. Een opdoffer voor De Panne en dolle vreugde bij DAVO. In de blessuretijd pikte invaller Jan Alleweireldt opnieuw zijn goaltje mee zodat de score nog opliep tot 1-3.

Een ietwat gevleide zege voor Westende dat wel 90 minuten lang bleef knokken voor de zege. Met een 6/9 is Westende mee in de top 5 en dit is nodig met moeilijke matchen tegen Snaaskerke en Merkem in het verschiet.

19:51 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.