16-04-07

DAVO - NIEUWS

Zoals elk seizoen werd ook nu van het einde-seizoensetentje gebruik gemaakt om de 'Speler van het jaar' te verkiezen. 22 stemmen leverden Yannick Ferket op als eindwinnaar. Hij scoorde weliswaar maar drie goals maar leverde wel de meeste assists af dit seizoen. 16 van de 22 mensen gaven Yannick punten. De tweede, Dennis Vandenhauweele, kreeg van iedereen punten maar moest met 5 puntjes de duimen leggen tegen Yannick. Ollie Debruyne vervolledigde de top drie.

1. Yannick Ferket2. Dennis Vandenhauweele3. Ollie Debruyne

Doordat de ploegfoto afgelopen zondag een beetje mislukt is, is het misschien donderdag de laatste kans om een deftige ploegfoto te hebben van het seizoen 2006-2007. Daarom zou ik vragen dat iedereen zijn WITTE DAVO-shirt meebrengt, zodat we toch allemaal een beetje in dezelfde uitrusting zijn. Ploegfoto kan dan genomen worden voor de plaats waar sommigen wellicht meer tijd doorbrengen dan op het voetbalveld, namelijk de kantine ... Zegge het voort!

17:28 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Snaaskerke - DAVO 2-1

Opstelling: Van Meenen, Coutteau, Keirsebilck, Deny (David), Smagge, Legein, Debruyne, Vandenhouweele (Linpetti), Ferket (Van Langendonck), Anseeuw, Reunbrouck.

Deze match was niet echt van tel meer vermits DAVO uitgeschakeld was voor de eindronde. Toch wilde het winnen in Snaaskerke, al was het maar om te tonen dat Westende die eindronde dubbel en dik verdiende.

De eerste helft verliep vrij evenwichtig met een tweetal kansen aan beide zijden. Toch was het DAVO die kon scoren. Benny Reunbrouck verlengde een lange bal van Sven Legein met het hoofd : 0-1 aan de rust.

In het begin van de tweede helft drukte Snaaskerke Westende tegen het eigen doel. Veel verder dan hoekschoppen en vrije trappen kwam het echter niet. Doelman Van Meenen had wel geluk toen hij een bal net op de lijn kon stoppen. Enkele minuten later was het toch raak toen een Snaaskerke-speler op hoekschop kon binnentikken: 1-1.
Maar na de gelijkmaker herstelde DAVO het evenwicht. Wouter Van Langendonck mocht alleen op de Snaaskerkse goalie af. Hij lobde de bal over de doelman, maar rakelings naast het doel. De match leek zo op een gelijkspel af te stevenen. Tot een Snaaskerkse aanvaller in de blessuretijd al dan niet in buitenspelpositie op doelman Gerd Van Meenen mocht afgaan. Gerd haalde de bal uit de voeten van de spits en Bram Keirsebilck kon een rebound voorkomen. Toch belandde de bal bij een speler van Snaaskerke en die kon, andermaal in waarschijnlijke buitenspelpositie, binnen tikken: 2-1.

Een gelijkspel was een juiste weergave van het spel geweest. Toch verloor DAVO zijn laatste match van het seizoen. Al is het natuurlijk correct om te mogen stellen dat de eindronde verloren ging door de negen strafpunten die de ploeg kreeg omwille van een administratieve dwaling. Anders mocht DAVO zo'n 4tal matchen geleden al de eindrondedeelname vieren ...

11:31 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-04-07

DAVO - Leke 10 - 0

Opstelling: Van Meenen, Coutteau, Keirsebilck (Yanis), Deny, Smagge (Collart), Legein, Vandenhouweele, Anseeuw, Ruva (Legein), Van Langendonck, Reunbrouck.

DAVO moest zaterdagavond tegen Leke een vijftal spelers missen. Toch zou dat geen problemen mogen opleveren tegen de rode lantaarn.

DAVO begon gretig aan de match en kreeg al snel kansen. Het vizier stond echter nog niet op scherp. Tot Leke besloot zelf een handje mee te helpen. Een verdediger speelde in de lucht terug op de doelman, die de bal niet in de handen mocht pakken. De doelman probeerde met het hoofd de bal uit het doel te koppen maar kon er niet bij : 1-0. Vanaf dan ging het snel. Dennis Vandenhouweele krulde een vrije schop binnen en Dieter Coutteau haalde hard uit naar de linkerbenedenhoek : 3-0. Kort na de 3-0 poogden twee spelers van Leke om elkaar weg te trappen ipv de bal. De bal rolde zo voor de voeten van Bram Keirsebilck, die binnentrapte: 4-0. En nog was het niet gedaan. 'De wondersloffen van Kevin David' hadden effect aan de voeten van Dennis. Hij schoot zijn tweede van de middag binnen : 5-0. Kevin David kan dus niet zeggen dat het aan zijn schoenen ligt dat ie niet kan scoren :) . Kort voor de rust devieerde Sven Legein na een inworp de bal met het hoofd. De Leke-doelman mocht zich voor de zesde keer omdraaien: 6-0 was de ruststand.

In de tweede helft scoorde Steve Anseeuw vanop de penaltystip al snel de 7-0 maar daarna leek de scoringsmachine te stokken. Tot DAVO de laatste 20 minuten nog eens doorzette. Leke was intussen al tot tien herleid na rood voor de doelman. Benny Reunbrouck trapte de 8-0 binnen en Steve Anseeuw scoorde zijn tweede goal van de match : 9-0. Iedereen wilde nu de dubbele cijfers halen. Toch leek dat niet te gaan lukken, want onder andere Steve Anseeuw, Wouter Van Langendonck en Yanis misten nog niet te missen kansen. Kort voor affluiten vloog de tiende er dan toch in toen targetman Benny Reunbrouck zijn tweede scoorde.

Eindstand van deze match was dus, ongelooflijk maar waar, 10 tegen 0.

DAVO vierde na de match een feestje met talloze gratis bakken bier. Het was ook hopen op puntenverlies van Snaaskerke zondagmiddag. Dat gebeurde echter niet. Snaaskerke won van een mak Keiem met 2-4. Dat betekent dat Westende, als gevolg van de administratieve blunder die de ploeg negen punten kostte, nu mathematisch uitgeschakeld is voor de eindronde. Dit is een spijtige zaak voor heel DAVO, temeer we de eindronde dubbel en dik verdiend hebben op sportief vlak. De laatste match tegen Snaaskerke is zo een formaliteit, maar toch zijn alle DAVO-spelers gebrand op een zege tegen de ploeg die het Westendse eindrondeticket inneemt.

17:54 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |