19-03-07

Begrafenis Annelies...

Zaterdagmorgen om 10.00 is het te Lichtervelde de begrafenis van de vriendin van Jan, Annelies...

Ik denk dat er wel een hele delegatie van DAVO zal afzakken naar Lichtervelde...
In de kantine van Alveringem werd half afgesproken om om kwart voor 9 af te spreken aan de kantine, om dan rond een uur of 9 ten laatste te vertrekken...
Voor de mensen die rechtstreeks gaan spreken we anders om kwart voor 10 voor de kerk af? Als iemand een ander idee heeft laat het maar weten, maar kdenk dat het normaal wel in orde moet komen!

10:55 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-07

Alveringem - DAVO 5-1

Opstelling: Goudsmit, Coutteau, Debruyne, Ghewy (Vanlangendonck), Smagge (Deny), Anseeuw (Vandenhouweele), Legein, Van Broeck, Ferket, Ruva, Reunbrouck.

DAVO trok op 'afzondering' naar de Zeekameel voor deze belangrijke match tegen leider Alveringem.

DAVO speelde in de aanvangsfase goed mee met de leider. Tot een Alveringemse spits na balverlies op het middenveld alleen op doelman Brian Goudsmit mocht afgaan. Brian haalde de aanvaller onderuit en de bal ging op de stip. Brian kwam er met geel vanaf. De penalty werd echter feilloos omgezet : 1-0.
DAVO bleef echter niet bij de pakken zitten en trok naar voren. Echt uitgespeelde kansen kon het wel niet afdwingen zodat 1-0 meteen de ruststand was.

De tweede helft was nog maar net begonnen of DAVO moest al een opdoffer verwerken. Alveringem-spits Debruyne devieerde een inworp aan de eerste paal binnen : 2-0.
Kort na dat doelpunt werd het nog erger voor Westende. Ollie Debruyne werd met een zeer discutabele rode kaart van het veld gestuurd. Mission Impossible voor DAVO. Toch knokte het terug en Fré Deny kon zowaar de aansluitingstreffer binnentikken. Opnieuw hoop in de rangen.
Deze was echter van korte duur want amper één minuut na het Westendse doelpunt trapte Sven Legein een voorzet ongelukkig in eigen doel: 3-1 en match gespeeld.
Westende moest zelfs de kelk nog tot de bodem ledigen want Alveringem wist nog twee keer te scoren. Eindstand is een (te) zwaar 5-1 verdict.

Door de logische winst van Snaaskerke tegen hekkensluiter Leke bedraagt de kloof tussen DAVO en Snaaskerke opnieuw vier punten. Eindronde halen wordt nu moeilijk, maar het kan nog.

21:44 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-03-07

Dramatisch Nieuws!!

Helaas moet ik het volgende slechte nieuws meedelen...
Deze morgen, 16/04/2007, zijn de 23-jarige vriendin en toekomstige vrouw van Jan Alweireldt, Annelies, en haar broer verongelukt te Lichtervelde.
Ze kwam dikwijls kijken naar Davo Westende en haar voetbalkunde was te bezichtigen tijdens de match van de vrouwen tegen de mannen.

Vanwege alle spelers, supporters en bestuur van DAVO Westende wensen we Jan en de familie van Annelies veel sterkte toe!

14:57 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-03-07

DAVO - Bulskamp 2-1

Opstelling: Goudsmit, David (Ghewy), Coutteau, Anseeuw, Smagge, Debruyne, Legein, Vandenhouweele (Seys), Ruva, Ferket (Vanlangendonck), Reunbrouck.

DAVO moest de drie punten thuishouden om de eindrondekansen gaaf te houden.

De eerste kans van de match was wel voor Bulskamp, maar doelman Brian Goudsmit redde goed met de voet.
Even later was het wel raak voor de bezoekers. Een Bulskamp-spits mocht alleen op doel af en schoof onder Brian binnen : 0-1.
DAVO reageerde meteen. Yannick Ferket ging alleen op de goal af maar besloot buitenkant paal. Even later kwam de gelijkmaker er wel toen Claudio Ruva binnentikte op hoekschop. Yannick had net voor rust de 2-1 aan de voet, maar andermaal besloot hij op de paal. Ruststand 1-1.

DAVO kwam goed uit de kleedkamer. Het zette Bulskamp meteen vast op de eigen helft. Toch moest Steve Anseeuw voor Westende een bal van de lijn ontzetten. Zo'n twintig minuten voor tijd mocht Yannick Ferket alleen op de doelman af. Hij werd gehaakt door een Bulskamp-verdediger, en die mocht ook meteen gaan douchen. Steve Anseeuw krulde de daaropvolgende vrije trap binnen:2-1, en de bezoekers nog met 10.
Toch moest diezelfde Anseeuw nog een tweede keer een bal van de lijn ontzetten.

Verder kwam DAVO echter niet meer in gevaar, zodat de drie punten in Westende blijven. Door de nederlaag van Snaaskerke komt DAVO op één puntje van eindrondevoetbal.

23:44 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-07

Nieuwkapelle - DAVO 2-4

Ploeg: Goudsmit, David, Coutteau, Anseeuw, Smagge, Debruyne (Seys), Vandenhouweele, Legein, Ruva, Ferket (Van Langendonck), Reunbrouck (Van Broeck).

Op een moeilijk bespeelbaar veld moest DAVO de drie punten meenemen naar de kust.

Het begon meteen goed voor Westende. Na een tiental minuten trapte Dennis Vandenhouweele een vrije trap binnen: 1-0.
Daarna verslapte Westende echter en Nieuwkapelle kwam langszij, 1-1. Vijf minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong, toen een afstandsschot in de benedenhoek binnenvloog. DAVO op achtervolgen aangewezen.
Kort voor de rust kwam het echter langszij toen Yannick Ferket Claudio Ruva de gelijkmaker op een schoteltje aanbood: met een 2-2 gelijkspel de rust in.

DAVO kwam gretig uit de kleedkamers en ging op zoek naar een voorsprong. Het stokte echter in de afwerking. Na een twintigtal minuten scoorde het toch het verlossende doelpunt. Claudio Ruva trapte op de doelman, maar kon scoren in de herneming : 2-3.
Even later werd Ollie Debruyne op weg gezet naar de goal : in onvervalste 'Ollie-style' ging hij de doelman voorbij en legde de bal in de lege goal : 2-4.
Een speler van Nieuwkapelle werd nog uitgesloten nadat hij een doorgebroken Claudio Ruva neerhaalde. De zege kwam niet meer in gevaar.

Door het gelijkspel van Snaaskerke doet DAVO een goede zaak met het oog op de eindronde. Het blijft echter van match tot match bekijken.

22:49 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |