26-02-07

DAVO - Woumen 5-3

Opstelling: Van Meenen, David, Coutteau (Ghewy), Debruyne (Vanlangendonck), Smagge, Anseeuw (Van Broeck), Vandenhouweele, Legein, Ferket, Ruva, Reunbrouck.

Na de ontgoocheling in Zerkegem wilde DAVO deze match zeker winnen om de eindrondekansen gaaf te houden.

DAVO begon alvast goed aan de match. Na een pass van Dennis Vandenhouweele belandde de bal bij Yannick Ferket die fraai binnentrapte : 1-0 na amper een kwartier spelen. En wat dan volgde was een ware doelpuntenkermis : Op twee inworpen en een hoekschop konden Claudio Ruva (2x) en Sven Legein de score aandikken tot 4-0, meteen ook de ruststand.

En de tweede helft was nog maar begonnen of de 5-0 lag al in de goal. Dennis Vandenhouweele kopte de bal naast de Woumense keeper. DAVO leek op weg naar een monsterscore.
Na de 5-0 stokte de scoringsmachine echter en kwam Woumen zowaar in de wedstrijd. Een bezoekende spits trapte de bal naast doelman Van Meenen naar doel. De bal bleef even steken in het slijk maar in de herneming kon de spits toch raak treffen : 5-1. Niks aan de hand dacht iedereen. Toch had Woumen opeens de overhand. Het kwam zelfs nog terug tot 5-3 maar meer liet DAVO niet meer toe.

Vooral op basis van een sterk eerste uur een verdiende zege voor Westende. Door de winst van Snaaskerke blijft DAVO wel op zes punten van een eindrondeplaats.

12:03 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-02-07

Zerkegem - DAVO 2-1

Opstelling: Van Meenen, David (Yanis), Coutteau, Keirsebilck (Smagge), Anseeuw, Debruyne, Legein (Seys), Ferket, Vandenhouweele, Ruva, Reunbrouck.

Na de 6/6 stond DAVO opnieuw een moeilijke match te wachten. Zerkegem had 7 keer op rij gewonnen.

DAVO speelde goed mee in de eerste helft en rond de 25ste minuut kreeg het een penalty. Claudio Ruva werd al dan niet foutief gestuit, maar de scheids wees naar de stip. Steve Anseeuw zette de penalty om : 0-1 voor Westende.
Zo'n tien minuten later moest Zerkegem met 10 voort na een zware tackle. DAVO ging de rust in met een 0-1 voorsprong en een numerieke meerderheid.

Toch slaagde Westende er niet in om in de tweede helft de bal in de ploeg te houden. Ook enkele counters werden niet goed uitgespeeld. Na een kwartier voetballen in de tweede helft kwam Zerkegem zelfs langszij. Na een misverstand achterin dook een Zerkegemspits alleen op voor de goal en hij kopte over doelman Van Meenen in doel : 1-1.
DAVO begon nu, ondanks de man meer-situatie, te paniekeren. Er werd niet meer gevoetbald, de rust was compleet weg. Toch leek de match op een gelijkspel af te stevenen. Tot Lorenzo Seys ongelukkig de bal tegen de arm kreeg in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees meteen naar de stip en de penalty werd feilloos omgezet: 2-1 voor Zerkegem, en dat was meteen ook de eindstand.

DAVO gaf een 0-1 voorsprong uit handen tegen de 10 man van Zerkegem en dat is natuurlijk een grote ontgoocheling voor iedereen van Westende. Zeker omdat we zo, door de 9 punten aftrek, nog steeds op zes punten van de eindrondeplaats staan.

14:17 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-07

DAVO - Keiem 3-1

Opstelling : Van Meenen, David, Keirsebilck, Debruyne (Coutteau), Legein, Deny, Anseeuw, Vandenhouweele, Ferket, Ruva (Seys), Reunbrouck (Smagge).

Na de zege in Nieuwpoort hoopte DAVO te bevestigen tegen Keiem.

Westende zette Keiem meteen vast en het kreeg meteen ook enkele kansen. Een bal van Benny Reunbrouck belandde in de goal maar werd om onduidelijke reden afgekeurd. Even later kopte Ollie op hoekschop voorbij de keeper maar de bal werd aan de tweede paal van de lijn gekeerd. Even later kopte Claudio Ruva de 1-0 binnen maar de goal werd andermaal niet toegekend. Daaropvolgend trapte de doelman van Keiem uit en de bal verdween door de forse wind zowaar rechtstreeks in doel : 0-1 voor Keiem en dat net voor de rust, volledig tegen de gang van het spel in.

DAVO zette in de tweede helft meteen forcing maar het kwam moeilijk tot kansen. Een afstandsschot van Dennis Vandenhouweele ging rakelings naast. Even later verdween een vrije schop van Dennis gelukkig in de verste bovenhoek : 1-1.
Dat zette Westende aan tot meer aanvalslust en na een knappe combinatie kwam Claudio Ruva alleen voor de doelman. Hij besloot naast de keeper binnen : 2-1.
Keiem kon geen vuist meer maken en Claudio kon met de kop zijn tweede goal binnenknikken : 3-1, match gespeeld.

Oververdiende zege voor Westende dat amper een kans weggaf en zelf talloze kansen creeërde.

Het spijtige nieuws van de dag was het feit dat de negen punten definitief kwijt zijn. Ipv zes punten voor op Snaaskerke zijn het zes punten achter. Maar als Westende kan verderbouwen op de recente 6/6 ligt de eindronde toch zeker nog binnen bereik.

22:28 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-07

Nieuwpoort - DAVO 1-2

Opstelling: Van Meenen, David, Keirsebilck, Deny, Anseeuw, Debruyne, Legein, Vandenhouweele, Ferket (Seys), Ruva (Smagge), Reunbrouck (Yanis).

Nieuwpoort had er een zegereeks van 8 matchen opzitten, DAVO begon teleurstellend aan de terugronde met 1/9.

De start van Nieuwpoort was furieus. In de eerste vijf minuten kon het drie hoekschoppen afdwingen. Op één ervan moest doelman Gerd Van Meenen al goed tussenkomen.
Na het sterke begin van Nieuwpoort moest de thuisploeg echter gas terugnemen. DAVO kwam beter in de match en prikte enkele keren tegen. Zonder noemenswaardige kansen gingen beide teams met een 0-0 de rust in.

Westende verwachtte opnieuw een furieus startend Nieuwpoort in het begin van de tweede helft maar dat bleef uit. DAVO kon zelfs gevaarlijk counteren en op hoekschop kon Benny Reunbrouck aan de eerste paal de 0-1 binnenknikken. BR>Nieuwpoort aangeslagen, maar lang kon Westende niet genieten van de voorsprong. Op een voorzet kon een Nieuwpoort-speler aan de tweede paal vrij binnenkoppen: 1-1.
Na de 1-1 vreesde DAVO voor een Nieuwpoortse stormloop en het moest ook wijken. Maar Westende bleef attent verdedigen en ook doelman Van Meenen stond paraat op enkele schotjes.
Op een counter kon Yannick Ferket zich doorzetten en met binnenkant rechts legde hij de bal in de verste benedenhoek : 1-2.
DAVO verdedigde de voorsprong nu met man en macht. In de laatste 10 minuten dropte Nieuwpoort de ene na de andere voorzet in het Westendse strafschopgebied, maar DAVO hield stand en boekte zo een mooie zege : 1-2.

Na een 1/9 herstelt DAVO zich met deze knappe zege in Nieuwpoort. Volgende week komt Keiem op bezoek.

00:04 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |