19-02-07

Zerkegem - DAVO 2-1

Opstelling: Van Meenen, David (Yanis), Coutteau, Keirsebilck (Smagge), Anseeuw, Debruyne, Legein (Seys), Ferket, Vandenhouweele, Ruva, Reunbrouck.

Na de 6/6 stond DAVO opnieuw een moeilijke match te wachten. Zerkegem had 7 keer op rij gewonnen.

DAVO speelde goed mee in de eerste helft en rond de 25ste minuut kreeg het een penalty. Claudio Ruva werd al dan niet foutief gestuit, maar de scheids wees naar de stip. Steve Anseeuw zette de penalty om : 0-1 voor Westende.
Zo'n tien minuten later moest Zerkegem met 10 voort na een zware tackle. DAVO ging de rust in met een 0-1 voorsprong en een numerieke meerderheid.

Toch slaagde Westende er niet in om in de tweede helft de bal in de ploeg te houden. Ook enkele counters werden niet goed uitgespeeld. Na een kwartier voetballen in de tweede helft kwam Zerkegem zelfs langszij. Na een misverstand achterin dook een Zerkegemspits alleen op voor de goal en hij kopte over doelman Van Meenen in doel : 1-1.
DAVO begon nu, ondanks de man meer-situatie, te paniekeren. Er werd niet meer gevoetbald, de rust was compleet weg. Toch leek de match op een gelijkspel af te stevenen. Tot Lorenzo Seys ongelukkig de bal tegen de arm kreeg in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees meteen naar de stip en de penalty werd feilloos omgezet: 2-1 voor Zerkegem, en dat was meteen ook de eindstand.

DAVO gaf een 0-1 voorsprong uit handen tegen de 10 man van Zerkegem en dat is natuurlijk een grote ontgoocheling voor iedereen van Westende. Zeker omdat we zo, door de 9 punten aftrek, nog steeds op zes punten van de eindrondeplaats staan.

14:17 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.