05-02-07

Nieuwpoort - DAVO 1-2

Opstelling: Van Meenen, David, Keirsebilck, Deny, Anseeuw, Debruyne, Legein, Vandenhouweele, Ferket (Seys), Ruva (Smagge), Reunbrouck (Yanis).

Nieuwpoort had er een zegereeks van 8 matchen opzitten, DAVO begon teleurstellend aan de terugronde met 1/9.

De start van Nieuwpoort was furieus. In de eerste vijf minuten kon het drie hoekschoppen afdwingen. Op één ervan moest doelman Gerd Van Meenen al goed tussenkomen.
Na het sterke begin van Nieuwpoort moest de thuisploeg echter gas terugnemen. DAVO kwam beter in de match en prikte enkele keren tegen. Zonder noemenswaardige kansen gingen beide teams met een 0-0 de rust in.

Westende verwachtte opnieuw een furieus startend Nieuwpoort in het begin van de tweede helft maar dat bleef uit. DAVO kon zelfs gevaarlijk counteren en op hoekschop kon Benny Reunbrouck aan de eerste paal de 0-1 binnenknikken. BR>Nieuwpoort aangeslagen, maar lang kon Westende niet genieten van de voorsprong. Op een voorzet kon een Nieuwpoort-speler aan de tweede paal vrij binnenkoppen: 1-1.
Na de 1-1 vreesde DAVO voor een Nieuwpoortse stormloop en het moest ook wijken. Maar Westende bleef attent verdedigen en ook doelman Van Meenen stond paraat op enkele schotjes.
Op een counter kon Yannick Ferket zich doorzetten en met binnenkant rechts legde hij de bal in de verste benedenhoek : 1-2.
DAVO verdedigde de voorsprong nu met man en macht. In de laatste 10 minuten dropte Nieuwpoort de ene na de andere voorzet in het Westendse strafschopgebied, maar DAVO hield stand en boekte zo een mooie zege : 1-2.

Na een 1/9 herstelt DAVO zich met deze knappe zege in Nieuwpoort. Volgende week komt Keiem op bezoek.

00:04 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.