22-08-06

DAVO Westende - Heule : 1-3

De opstelling: Goudsmidt(Vanmeenen), Ghewy(Yanis), Coutteau, Debruyne, David, Vandehouweele(Dinnewit), Ruva, Smagghe, Anseeuw, Van Broeck, Reunbroeck.

Tegen derdeprovincialer Heule, die vorig jaar de eindronde speelde, wist Davo dat het niet makkelijk ging worden. Toch begon Davo het sterkst aan de partij, met enkele gevaarlijke prikjes. Aan de overkant stond Brian attent te keeperen en behoedde ons van een achterstand. Een corner van Dennis waaide over alles en iedereen maar Dieter kon de bal terug in het veld werken, tegen een been van een tegenstander en de 1-0 was een feit. Davo kreeg nog de grootste kansen voor de rust maar kon die niet afwerken, zo werd de ruststand 1-0.

Kort na de rust, kon een bal niet weggewerkt worden achteraan en in de kluts belandde de bal in de voeten van een tegenstander die de bal voorbij Gerd in het doel werkte. 5 minuten later kon een counter van Heule afgewerkt worden door een speler die al de ruimte kreeg 1-2. Heule begon dus sterk aan de tweede helft, maar net voor de 1-2, kon Davo een zeer grote kans niet omzetten. Thomas zette centraal door en kon op doel afwerken, de keeper lostte de bal en Steve was goed gevolgd, maar besloot op de paal. In plaats van 2-1 werd het dus 1-2.Heule kwam beter in de match en na een vrije trap kon een goed gevolgde speler simpel binnenkoppen 1-3, match gespeeld. De partij eindigde dus op een 1-3, het was alweer een goede training waar we getoond hebben dat er degelijk voetbal in onze groep zit.

10:58 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-08-06

DAVO Westende - Wenduine : 4-3

De opstelling van DAVO Westende: Vanmeenen(Goudsmidt), Yanis, David, Debruyne(Coutteau), Ghewy, Vandehouweele(Ruva), Smagghe, Anseeuw, Dinnewidt, Ferket, Reunbroeck(Van Broeck).

Davo controleerde de partij zonder echt gevaarlijk te zijn, het was vooral middenveldspel, Wenduine kon enkele keren zwaar tegenprikken en konden zo zeer makkelijk op een 0-1 en zelfs 0-2 voorsprong komen. Westende had het moeilijk met de organisatie van de bezoekers en konden zo moeilijk aan kansen geraken. Op het halfuur kon Steve Anseeuw doorzetten op links, een afgeweken voorzet week af en Dennis nam de bal in een tijd op de slof met de 1-2 tot gevolg.Dit was ook de ruststand. In de rust sprak Youri duidelijke taal en het moest beter. Eerst en vooral meer inzet en de rest ging wel van zelf volgen.

In de tweede time kwam Davo gretiger voor de dag, het was eerst nog een beetje zoeken met een nieuw centraal middenveld, maar na 10 minuten kon de ingevallen Claudio alleen op doel gaan en werkte koel af 2-2. Wenduine kreeg het moeilijker maar konden toch nog 1 maal doorzetten op rechts, Coutteau wou een voorzet overkoppen, maar kopte de bal netjes tegen de netten, 2-3, een domper.Davo bleef zoeken naar de nieuwe gelijkmaker, Michael stak thomas diep en die zag de keeper te ver uit zijn doel staan, en lobde, een verdiende 3-3. Davo bleef zoeken naar de overwinning. Op een corner stond onze grote man, Dieter, moederziel alleen aan de tweede paal en die kon de bal staalhard binnenknallen 4-3 en alsnog kon Davo de winst thuishouden. Een tweede helft met veel inzet eindigde in mineur toen Yannick nog rood kreeg 2 minuten voor tijd. Maar tegen tien man konden de bezoekers ook niets meer forceren

14:47 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-06

Lichtervelde - DAVO Westende : 1-0

Kwamen aan de aftrap: Goudsmidt, Ghewy, Coutteau, David, Legein(Vandehouweele), Dinnewit, Anseeuw, Ruva, Ferket, Van Broeck, Reunbroeck.

Davo begon zoals altijd sterk aan de partij. Op een mooie plaats,5 meter voor de 16 meter, kon Sven Legein aanleggen. De keeper van de tegenpartij loste en Thomas Van Broeck was goed gevolgd, maar de keeper kon nog net de bal blokkeren en in corner werken. Ondertussen had Sven Legein al 2 kopbalkansen gehad uit een daarvan kwam de bal terecht in de voeten van Steve Dinnewit en die kon de bal in een tijd op de slof nemen, de bal raakte de lat. Een sterk begin werd niet beloond met een doelpunt. Nadien kon Lichterveld zich meer in de match werken, zonder grote kansen tot gevolg. 0-0 aan de time.

In de tweede time toonde Lichtervelde zich sterker en Davo had het moeilijker. Lichtervelde kreeg enkele kansen, 1 voorzet belandde op de lat. Een kwartier voor tijd kon een snelle tegenprik afgewerkt worden 1-0 voor de thuisploeg. Nog enkele domme balverliezen van Westende leden tot kansen voor de thuisploeg maar zonder veel gevaar. In de penaltyreeks toonde DAVO zich weer oppermachtig met een 2 op 5 . Zo zit Yannick zijn droom erop om volgend jaar de finale van de beker van België te spelen tegen die andere topclub Club Brugge.

11:57 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-08-06

DAVO Westende - SC Lombardsijde : 4-4

Aan de aftrap kwamen: Johan Ghys, Diederik, Stijn Duprez, Handschoewerker, Keirsebilck, Legein, Turck, Pylyser, Collart, Wimpetti, Vanlangedonck.

Davo begon het sterkst aan de match, na 1 minuut spelen verstuurde Stefaan een lange bal richting Pieter, die de bal aannam, zijn man uitkapte en mooi binnenschoot. Een sterk begin met een zeer mooi doelpunt.
Davo was beter maar op een corner kreeg het op een lullige manier de 1-1 binnen.Op het halfuur ontbond Stefaan pylyser zijn duivels, met een gemeten voorzet vanop links en een mooi rush stond het binnen de minuut 3-1. Collart werkte de voorzet van Stefaan mooi af.
De wedstrijd ging gelijk op, Peter kon in de tweede time doorzetten op een MAGISTRALE pass van STIJN DUPREZ en kon zo de 4de treffer van DAVO maken, de match werd stilgelegd na 65 minuten en eindigde dus op 4-4

12:18 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-08-06

DAVO Westende - Spermalie : 0-3

Kwamen aan de aftrap :Goudsmidt, Ghewy(Yanis), Coutteau, Debruyne, Legein, Vandehouweele, Ruva, Anseeuw(Smagghe), Dinnewit(Ferket), Nottebaert, Van Broeck(Reunbroeck)

Davo begon het sterkst aan de partij en zette vroeg druk op de tegenstander, die niet kon uitvoetballen. De eerste twintig minuten waren er enkele kansjes voor DAVO maar zonder veel bedrijging voor de keeper. Toen zakte het tempo in de match een beetje en konden de bezoekers meer in de match komen zodat het evenwicht hersteld werd. Er werden geen grote kansen gecreëerd aan beide zijden zodat een 0-0 ruststand, terecht was.

Na de rust kwam Spermalie met een nieuw team uit de kleedkamer en konden ze nu wel uitvoetballen, op het kwartier kon Spermalie dan de 0-1 scoren. Vanaf dan was het spel van Spermalie simpel, terugzakken en de tegenspeler niet laten voetballen, wat hen ook goed lukte. Het werd uiteindelijk nog 0-2 en 0-3 tweemaal op de te vermijden counter. Uiteindelijk was het een goede training voor ons.

13:53 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-08-06

DAVO Westende - SP Merkem : 2-1

Westende startte met Vanmeenen(Goudsmidt). Couteau, David(Ghewy), Debruyne, Legein, Vandehouweele(Dinnewit), Smagghe, Anseeuw(Nottebaert), Van Broeck, Ferket, Reunbroeck.

Met deze sterke 15 namen begon Davo aan de match, er werd veel van verwacht. De eerste 20 minuten gingen gelijk op, het was een beetje zoeken voor beide teams. Na 20 minuten kwam er een vrije trap voor Davo, Sven Legein stond achter de bal. De trap week af en Yannick Ferket was goed gevolgd en kon zo simpel de 1-0 binnentrappen. Vanaf dat moment was Davo de betere ploeg, er werden weinig of bijna geen kansen weggegeven. De thuisploeg kreeg zelfs nog de betere kansen voor de rust.

In de tweede time dwong Westende de bezoekers tot de lange bal en met de lange mannen achteraan kon het maar zo simpel zijn voor Davo. Westende controleerde de partij en creëerde nog de mooiste kansen na mooie combinaties, maar opnieuw stotterde de afwerking. Invaller Steve Dinnewit kon na een mooie actie op links de verdiende 2-0 op het scorebord zetten. Boeken dicht.In de laatste minuten leed Davo nog dom balverlies op het middenveld en kon Merkem alsnog hun doelpuntje meepikken, maar voor verder gevaar konden ze niet meer zorgen.

Een verdiende overwinning met mooi en controlerend voetbal. Als we zo verder werken zullen we nog mooie overwinningen behalen met deze groep

12:42 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-08-06

Zandvoorde - DAVO Westende : 1-1

Er werd verwacht dat Zandvoorde meer tegenstand zou bieden dan Leke en zo bleek ook. Het was een gelijkopgaande match met in de eerste time de betere kansen voor de thuisploeg. Davo kwam op voorsprong na een mooie actie van Yannick op links, die de bal op het hoofd van Benny schilderde, die maar simpel moest binnen leggen, 0-1 . Na dom balverlies kon Zandvoorde de 1-1 op het bord zetten.

Na de rust was de eerste kans voor de bezoekers, maar de bal raakte de paal. Vanaf dan nam Davo het heft in handen, Met de snelle spitsen kon een 5-tal keer alleen op doel gegaan worden, maar telkens werd gemist. Een voorsprong was op basis van de tweede helft zeker verdiend. In een van de laatste minuten kon Yannick alleen op de keeper gaan en zoals verwacht lobde hij de keeper, ditmaal niet in zijn handen, maar nipt naast.
Davo voetbalde, vooral de tweede helft, enkele zeer mooie kansen bij elkaar en heeft zo bewezen dat er een goede ploeg op het veld stond.

13:47 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VV Leke - DAVO Westende : 0-6

De eerste 10 minuten had DAVO het moeilijk met een agressief startend Leke, 2 kansen gingen voorlangs en zo bleef het 0-0. Toen begon Westende rustig te voetballen en de kansjes kwamen vanzelf op het kwartier kon Peter de bal aannemen en trapte de bal hard in de hoek, de ban was meteen gebroken en na doelpunten van Dennis, Thomas en Dieter stond het op de rust 0-4.

Na de rust moesten we alert blijven maar Leke kon geen vuist meer maken, Davo speelde de match rustig uit en kon via een schitterende lob van Michael en het tweede doelpunt van Peter de 0-6 op het scorebord zetten. VV Leke was geen partij voor Davo en zo was het een goede training op durven voetballen en afwerken!

13:42 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |