29-03-06

DAVO Westende – SK Snaaskerke : 0-0

Westende startte met Vanmeennen-Legein, Keirsbilck, David, Reunbrouck, Bellemans, Vanhaecke, Houthoofdt,Ferket(Luyssens),Smagge,Collart(D’Hulster).
Ruva en Van Broeck waren geschorst, Ghewy geblesseerd.Snaaskerke haalde de laatste weken 27 op 27, Westende was gebrand om iets terug te doen na de chaotische heenronde match in Snaaskerke.

De eerste time ging het spel behoorlijk op en neer, doch zonder noemenswaardig grote kansen voor beide ploegen. Snaaskerke wist eens te dreigen op corner en na een voorzet vanop links maar beide kansen werden naast gekopt. Voor Westende trachtte Smagge de Snaaskerkse keeper eens te bedreigen maar het schot miste wat kracht en richting. Een afvallende bal op de slof genomen door Bellemans viel net te laat en ging dus over. 0-0 bij de rust.

De tweede helft begon op dezelfde manier. Over en weer maar zonder noemenswaardige kansen. Maar Westende had duidelijk al heel wat energie verbruikt de eerste helft. Snaaskerke begon meer en meer veldoverwicht te krijgen maar behalve enkele kopballen die ver overhingen moest doelman Vanmeennen zich nog geen grote zorgen maken. Westende probeerde af en toe tegen te prikken maar dat werd alsmaar moeilijker. Snaaskerke ging op zoek naar de 0-1 en kwam daar dicht bij toen een voorzet gedevieerd werd en de bal op de lat belandde. 15min voor tijd pakte Bellemans zijn tweede gele kaart. Rood en Westende nog een kwartier met 10. Westende hield stand al kwamen ze wel goed weg toen David de bal duidelijk met de hand beroerde binnen de eigen elf meter. In de slot minuut leek westende zelfs misschien nog meer uit de brand te slepen toen een goede counter onterecht afgefloten werd voor buitenspel. Zo bleef het dus bij een brilscore, al bij al een mooi resultaat tegen de ploeg in vorm.

Met dank aan de man die bijna 1 maal scoorde, Kevin David

12:56 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-06

Nieuwkapelle - Davo Westende

Opstelling DAVO : Vanmeenen, David, Vanhaecke, Keirsebilck, Reunbrouck, Ghewy (Luysen), Collart, Legein, Ruva, Van Broeck, Ferket.

Nieuwkapelle nam in het begin van de wedstrijd meteen het initiatief, maar Westende hield de boel goed gesloten. Langs beide zijden werd er wel vrij rommelig gevoetbald met veel foute passes. In de 20ste minuut was de eerste schietkans voor Nieuwkapelle meteen raak: 1-0.
Nog geen 5 minuten later kon Claudio Ruva oprukken naar de goal. Hij haalde knap uit en de bal verdween in de rechterbenedenhoek binnen.
Westende wilde zich optrekken aan de gelijkmaker, maar het draaide niet. Er werden veel duels verloren en er waren te veel slordige passen. Nieuwkapelle kon daarvan profiteren. Michael Ghewy kon eerst nog een schot afblokken maar de rebound ging binnen: 2-1.
Kort voor de rust kreeg Yannick Ferket nog DE kans om 2-2 te scoren, maar de doelman kwam goed tussen.
Westende begon gretig aan de 2de helft, en na 5 minuten spelen werd Thomas Van Broeck getorpedeerd door de Nieuwkapelle-keeper. Eenn terechte penalty voor Davo, maar geen rood voor de doelma,, zelfs geen geel ! Claudio trapte de penalty wel binnen, zodat het 2-2 stond.
Kort erna moest Nieuwkapelle dan toch met 10 man verder, na een 2de gele kaart voor een middenvelder. Bleek wel dat de gele kaart eigenlijk voor iemand anders was en dat de uitsluiting dus onterecht was. Al moest de doelman al eerder rood gehad hebben.
Westende ging nu op zoek naar de 2-3 maar Nieuwkapelle bleef gevaarlijk counteren.
Claudio scoorde bijna z'n 3de na een lekkere trap met rechts op een botsende bal, maar de keeper pareerde.
Beide ploegen kregen nog enkele kansjes, Nieuwkapelle eindigde uiteindelijk de match met 9, maar het bleef bij een billijk 2-2 gelijkspel.

Met dank aan Bram...

00:23 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-06

DAVO Westende - SP Keiem : 2-0

De opstelling van davo was: Vanmeenen, David, Houthoofd, Keirsebilck, Ghewy, Legein, Collart, Vergote, Van Broeck, Ruva, Ferketvandaag moest er gewonnen worden tegen Keiem, we konden onze fout van in de heenronde gedeeltelijk rechtzetten.

Westende begon met felle tegenwind aan de match en zo was het moeilijk voetballen...
In het eerste kwartier waren er 3 grote kansen voor Davomaar opnieuw kon geen enkele bal afgewerkt worden, de keeper lag enkele malen in de baan van de bal en zo bleef het onterecht 0-0.
Keiem kwam daarna iets beter in de match, maar dat had geen enkele kans tot gevolg, Het leek erop dat we met een brilscore de rust gingen ingaan.2 minuten voor het rustsignaal werd Thomas door Youri vrijgesteld in de grote rechthoek en kon gemakkelijk in de hoek afwerken...
1-0 was een terechte ruststand...

Na de rust wou de thuisploeg zo rap mogelijk de geruststellende treffer scoren...Na een vijftal minuten maakt Thomas een mooie actie van links en kan zo afwerken op doel, maar de bal raakt de lat,Claudio was goed gevolg op de bal, en kon na klungelen van de verdediger, de bal in doel werken... Een ideaal begin van de tweede time.
Hierna nam Keiem meer risico en begonnen ze meer opzetten, maar enkele kleine kansjes konden doelman Gerd niet echt bedreigen.. De beste kansen waren zelf nog voor Davo, Yannick kon nog scoren maar werd terecht afgefloten voor buitenspel. Het was een bitsige helft met zeer veelgele kaarten, misschien was een rode kaart wel op zijn plaats voor de keeper van de bezoeker, maar de scheidsrechter zag er geen graad in... Wim kreeg nog onterechtgeel en zo eindigde de match op een terechte 2-0, Gerd kon opnieuw de nul houden en zo lopen we opnieuw drie punten uit op het laatste trio.

14:18 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-06

DAVO Westende - WS Bulskamp : 2-3

De opstelling van DAVO was als volgt:Vanmeenen, Legein, David, Keirsebilck, Collart, Van Haecke, Ghewy, bellemans, Ruva, Pylyser, Ferket.

Davo stond voor een moeilijke opdracht vorige zondag, tegen een jong Bulskamp, die verdienstelijk vijfde staat in de reeks kon het niet makkelijk zijn.

In de eerste time was het meeste van het balbezit voor de thuisploeg, maar er kwam echter geen enkele uitgespeelde kans. De tegenstander speelde sluw en wachtte tot er een foutje werd gemaakt bij DAVO, zo had Bulskamp in de eerste time de betere kansen. Al na 2 minuten stond het 0-1. Een halfuur later werd het al rap 0-2, een moeilijke uitgangspositie voor Westende op dat moment. 1 minuut voor rust kon Yannick als een duivel uit een doosje alsnog de aansluitingstreffer met zijn kleine teen over de keeper werken. Zo konden we toch nog iets forceren in de tweede time.

Na de rust kwam Thomas in, na twee minuten scoorde hij waarschijnlijk de meest lullige goal ooit gemaakt op het plein van Davo, maar dat kon ons worst wezen want het stond namelijk terug 2-2. 5 Minuten later werd Thomas vrijgesteld in de carré na een knappe actie op rechts van Yannick, maar hij besloot ditmaal op de keeper, slecht afgewerkt. Enkele minuten later kon Claudio Westende op voorsprong helpen, maar ook hij besloot van dichtbij over. 2-2 leek op dat moment een terechte uitslag, maar in de laatste 5 minuten kwam bulskamp gevaarlijk opzetten, met 2 ballen op de paal en enkele op keeper Gerd, uiteindelijk werd in de allerlaatste seconde nog de winning goal gemaakt, jammer genoeg aan de verkeerde kant…De spelers waren zeer teleurgesteld na de match, onze knappe reeks werd abrupt afgebroken.

Te onthouden: Davo was mentaal weerbaar en kon uit een verloren positie nog terugkeren in de match. Jammer genoeg werd het dan niet afgemaakt, en werden we opnieuw koud gepakt net als in koekelare en (bijna) tegen Vladslo…

13:35 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |