13-02-06

DAVO Westende - Vladslo : 2-1

Davo recupereerde Youri Legein en Yannick Ferket na schorsingen. Michael Ghewy was terug van de frisse berglucht. Doelman Gerd Van Meenen kon door werkomstandigheden niet spelen en werd vervangen door Kirsten Vansteelandt.

Opstelling : Vansteelandt, David, Legein, Vanhaecke, Bellemans, Reunbrouck, Collard, Houthoofdt (Luysens), Ruva, Van Broeck (Ghewy), Ferket (Keirsebilck)

Davo begon gretig aan de wedstrijd op het moeilijk bespeelbare veld. Vladslo kwam amper over de middenhelft. Westende kreeg enkele zeer grote kansen : Collard besloot in het zijnet, Claudio Ruva trapte over en Youri Legein knalde op de doelman. Bijna kwam Vladslo tegen de gang van het spel op voorsprong maar Vansteelandt redde knap en de rebound werd afgeblokt. Het zag er naar uit dat de ruststand 0-0 ging zijn, maar kort voor de rust beging een Vladslo-verdediger een duwfout in het strafschopgebied : penalty. Deze werd feilloos omgezet door Ruva. Rust : 1-0.
Kort na de pauze kwam de ontnuchtering : Vladslo zette door in het penaltygebied en de Vladslo-spits schuifde de bal onder onze doelman binnen : 1-1.
Daarna probeerde Davo forcing te zetten, maar de aanvallen verliepen soms te slordig. Tot Collard werd vrij gespeeld op de linkerflank en hij verrassend uithaalde. De bal verdween over de verraste doelman in doel : 2-1.
Kort daarna werd een middenvelder van Vladslo uitgesloten na een zoveelste overtreding. Davo wilde optimaal van dat mannetje meer profiteren en verving spits Yannick Ferket, die kort voordien een stamp had gekregen van ex-Davo speler Kevin Deconinck, door Bram Keirsebilck, die achter de spitsen postvatte. Even later werd ook die andere aanvaller, Thomas Van Broeck, vervangen door een controlerende middenvelder, Michael Ghewy.
Vladslo probeerde de gelijkmaker te zoeken, maar behalve enkele hoekschoppen en vrije trappen raakten ze niet meer aan de Davo-goal. Het was daarentegen Westende die op de counter de score nog kon opvoeren, maar de passing was soms te onzorgvuldig. Bram Keirsebilck trapte na wat geharrewar voor de goal nog over met links. Kort daarna werd de match afgefloten. Een oververdiende zege voor Westende, dat zo 11/18 pakt in zijn laatste 6 matchen en enkel verloor tegen leider De Ruiter. Volgende week volgt een weekje rust.

Met dank aan Bram...

13:31 Gepost door Thomas/Bram | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.