25-06-10

Seizoen 2010-2011

Het nieuwe seizoen staat weer bijna voor de deur. DAVO blijft dus in derde provinciale, maar het komt komend seizoen wél in de A-reeks (zijnde de 'Ieperse' reeks) uit. Dat houdt in dat er veel verdere verplaatsingen zullen zijn. Gelukkig vergezellen Nieuwpoort en Middelkerke, Westende naar die reeks, zodat de twee mooie derby's gehandhaafd blijven. Ook de match tegen Veurne belooft een mooie streekderby te worden. De eerste competitiematch vindt plaats in het laatste weekend van augustus.

Intussen is ook de jaarlijkse spelersvoorstelling achter de rug. Er kon kennis gemaakt worden met de aanwinsten en het voorbereidingsprogramma werd er voorgesteld. Op 20 juli is er zo een 'teambuilding-dag op de Gentse Feesten. De dag erna moet er -toch proberen- gevoetbald worden tegen een ploeg uit het Waasland. Meer info volgt nog.

16:37 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-05-10

DAVO blijft in derde !

Na de zege tegen Jong Vijve volgde een verplaatsing naar Dadizele. De thuisploeg moest zelf vier keer scoren om nog kans te maken op het behoud. DAVO had aan één puntje genoeg om nog een jaar in derde te voetballen.

Door de blessures van de doelmannen, depanneerde doelman Gerd Vanmeenen zijn ex-ploeg. Hij was gelukkig nog ingeschreven bij Westende.
De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand, maar toch was het even schrikken toen Dadizele een kans kreeg, maar gelukkig was de pass niet verzorgd. Thomas Van Broeck kreeg dé kans op 0-1, maar hij besloot op de paal.
Kort voor de rust volgde dan toch de verlossende treffer. Claudio Ruva frommelde de bal op z'n Ruva'aans voorbij de doelman : 0-1 ruststand.

In de tweede helft leek het geloof bij de thuisploeg helemaal weg te ebben. DAVO legde de match dan ook al snel in een beslissende plooi. Benny Reunbrouck zijn schot week af en verdween in doel : 0-2. Nog geen vijf minuten later kon Reune zich opnieuw doorzetten en opnieuw was het raak : 0-3, DAVO op rozen.
Ook Gerd Vanmeenen deed nog zijn duit in het zakje met een knappe redding.
Westende speelde de match rustig uit en kreeg nog enkele kansjes om de score op te drijven, maar de stand bleef ongewijzigd : 0-3.

Na een moeilijk seizoen met een 14de plaats als gevolg, kon DAVO rekenen op de medewerking van Poperinge in vierde klasse. Daardoor volgde er een herkansing in de barragewedstrijden. DAVO klopte zowel Jong Vijve als Dadizele en mag zich dus terecht de beste ploeg van die barrages noemen. Ook volgend seizoen treedt Westende opnieuw aan in derde provinciale !

Na de match werd het behoud uiteraard nog uitbundig gevierd, zowel in de bus als in Cafe De Sterre en de kantine.


Vrijdagavond stond ook het jaarlijkse eindeseizoensetentje gepland. De ribbetjes van 'De Lanteirne' werden gesmaakt en er werd nog eens nagekaart over het afgelopen seizoen.
Naar jaarlijkse gewoonte werden er ook enkele mensen uitgebreid in de bloemetjes gezet. Zo werd onder andere Eddy Smagge, die stopt als afgevaardigde, bedankt voor zijn jarenlange inzet.
Daarnaast was er ook de jaarlijkse verkiezing van 'Speler van het seizoen'. Kevin David werd gekroond als meest verdienstelijke speler. Voor de volledigheid de top vijf :
1. Kevin David
2. Benny Reunbrouck
3. Joris Van Broeck
4. Jochen Claes
5. Claudio Ruva

Na de uitreikingen werd er nog flink verder gedronken en gezongen ...

13:30 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-05-10

DAVO - Jong Vijve 2-1

Eerste van twee barragematchen voor DAVO.

DAVO deed er best aan om deze eerste match te winnen en het begon dan ook goed. Na een pass van Claudio Ruva kon Thomas Van Broeck zich al vroeg in de match doorzetten, maar zijn schot belandde op de paal.
Even later opnieuw pech voor DAVO toen een knappe poging van Jochen Claes evenzeer op de paal strandde. DAVO kreeg nog enkele kansjes, maar de bal ging er maar niet in. Kort voor de rust waren het zelfs de bezoekers die bijna gevleid op voorsprong kwamen, maar doelman Goderis zat er goed tussen.
Net voor de rust kon DAVO dan toch juichen. Na handsbal van een bezoeker ging de bal op de stip en Benny Reunbrouck zette de penalty in twee tijden om : 1-0, rust.

In de tweede helft had Vijve de wind mee en dat inspireerde hen tot aanvallen. DAVO kreeg het moeilijk en na 20 minuten viel de gelijkmaker : de bezoekende spits kon vrij inkoppen aan de tweede paal : 1-1.
Even later ontsnapte DAVO toen een hoekschop bijna rechtstreeks binnenwaaide : doelman Goderis en de lat konden de 1-2 maar net voorkomen.
Toen Joeri Soete een kwartier voor tijd werd neergeschoffeld, moesten de bezoekers met tien man verder. Het sein voor DAVO om nog eens alles op alles te zetten. Benny Reunbrouck kreeg een kans op 2-1, maar hij kon de bal niet goed genoeg raken. Vijf minuten later was het wél raak. Soete kon zich doorzetten en zijn voorzet werd door een bezoekende verdediger in eigen doel gelopen : 2-1, meteen ook de eindstand.

Op basis van de eerste helft een meer dan verdiende overwinning. In de tweede helft had DAVO het even moeilijk, maar uiteindelijk trok het toch aan het langste eind. Donderdag nemen Vijve en Dadizele het tegen elkaar op, zondag trekt DAVO naar Dadizele. Mits winst is Westende altijd zeker van een verlengd verblijf in derde.


DAVO Westende legt overigens ook een bus in naar Dadizele. Die vertrekt omstreeks 12u30 aan het veld van DAVO. Inschrijven kan via sms bij Claudio Ruva, op het nummer 0479 48 50 50.Prijs is € 10 per persoon. De eerste 35 ingeschreven kunnen mee.

12:53 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-10

Barrages

Overzicht barragewedstrijden :

Zondag 09/05 om 15u : DAVO - Jong Vijve

Bij winst van DAVO :
Zondag 16/05: Dadizele - DAVO

Bij verlies of gelijkspel :
Donderdag 13/05 om 15u: Dadizele - DAVO

14:35 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-05-10

Eerste DAVO-fuif geslaagd / DAVO speelt barrages

Vrijdag 30/04 ging de 'Eerste nacht van de spelers van DAVO' door in Ter Duinen, Middelkerke.
En de eerste editie van deze fuif, georganiseerd door de spelersgroep, is meer dan geslaagd te noemen ! Er kwamen meer dan 200 mensen opdagen en op de beats van DJ Benji werd er een flink feestje gebouwd !
Bedankt aan iedereen die aanwezig was en/of meegeholpen heeft !

Was het de fuif die nog in de benen zat of niet, in elk geval werd op de slotspeeldag de zwaarste nederlaag van het seizoen opgetekend : DAVO ging met zware 8-1 cijfers de boot in op Veldegem (Joris Van Broeck scoorde met een knap afstandsschot). Doelman Daan Fossaert moest al vroeg (en bij een 2-0 stand) het veld verlaten met (wellicht) een neusbreuk. Omdat er slechts één doelman beschikbaar was, offerde keeper-trainer Brian Goudsmit zich op om in doel te staan. Hij deed zijn best, maar kon niet vermijden dat Veldegem nog zes keer scoorde, waarvan vier keer in de absolute slotfase.
Het hoeft gezegd dat de hoofden toen misschien al meer bij de uitslagen van vierde klasse zaten. En dan kwam er een verlossend telefoontje : Poperinge raakte niet verder dan een gelijkspel in Winkel, maar door de nederlaag van Paturage in Diksmuide en het gelijkspel van Beloeil tegen Ath, handhaaft Poperinge zich toch in vierde klasse.
Dat betekent dat DAVO niet rechtstreeks zakt naar vierde provinciale, maar dat het nog twee barragematchen mag afwerken om het behoud te verzekeren. De tegenstrevers heten Jong Vijve en Dadizele. Dinsdag wordt er geloot voor deze barrages.

20:52 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-10

Geboorte

DAVO-speler Jochen Claes en vriendin Annick Keters zijn de trotse ouders geworden van een zoontje, Ryan genaamd. Ryan weegt 3kg 2800 en meet 49 cm.
Proficiat !!!DAVO - Gold Star Middelkerke 0-3

DAVO wilde stunten tegen grote buur Middelkerke.

De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand : Middelkerke kreeg wel enkele kansen, maar doelman Daan Fossaert stond telkens pal.
Net toen iedereen aan rusten dacht, sloeg Gold Star toe. Een mooie actie werd knap afgerond : 0-1 ruststand.

In de tweede helft probeerde DAVO de forcing te voeren, maar het stuitte op een sterk Middelkerke. Toen Joris Van Broeck met overdreven rood van het veld werd gestuurd, leek het helemaal onmogelijk te worden.
Vijf minuten later werd een vrije trap knap in de verste winkelhaak gekruld : 0-2, match gespeeld.
Toch kreeg DAVO nog een kans om terug in de match te komen, maar Thomas Van Broeck zijn kans werd knap geparreerd.
Even later volgde de 0-3 en was de match helemaal gespeeld.
Middelkerke kreeg nog enkele kansen om de score verder uit te diepen, maar de 0-3 bleef behouden.

Na deze nederlaag is DAVO nu zeker van de op twee na laatste plaats. Dat betekent dat het rechtstreeks behoud onmogelijk geworden is.
Het wordt dus rekenen op Poperinge in vierde klasse, maar zij deden een uiterst slechte zaak door te verliezen. De concurrenten wonnen wél en zo staat Poperinge nu in acuut degradatiegevaar. De andere West-Vlaamse club, Harelbeke, is zelfs al zeker van degradatie.
Het wordt volgend weekend dus bang afwachten op de uitslagen in vierde klasse en hopen dat DAVO op die manier nog een herkansing krijgt in barragematchen.

12:56 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-10

Zondag 25 april : DAVO- BBQ

Op zondag 25 april is er een BBQ aan het terrein van DAVO Westende. Vanaf 12 uur wordt iedereen verwacht. Gelieve te verwittigen aan één van de trainers. Prijs (vermoedelijk € 10) ter plaatse te betalen.

23:10 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAVO - Nieuwpoort 0-2

Ouderwetse derby die DAVO eigenlijk moest winnen.

De eerste helft werd getypeerd door veel middenveldspel, maar toch kon Nieuwpoort op voorsprong klimmen. Doelman Godderis verkeek zich op een hoge bal en de bezoekende spits profiteerde : 0-1.
DAVO probeerde in de match te komen, maar het kwam niet echt tot kansen. Tot Joeri Soete alleen voor doel kwam, maar de bal rolde te ver van zijn voet en daardoor kon hij niet hard genoeg afdrukken. Rust : 0-1.

In de tweede helft zette Westende de bezoekers meteen vast op de eigen helft. Veel hoekschoppen en verre inworpen leverden echter geen doelpunt op. Toen Nieuwpoort tot tien man werd herleid, moest DAVO nu zeker komen. Joeri Soete kon een hoekschop aan de tweede paal verlengen, maar zijn bal belandde op de paal.
Nieuwpoort kwam nu niet meer over, maar telkens was het nét niet voor DAVO. Een schot van Wesley Werbrouck werd nog knap geparreerd door de bezoekende doelman.Even later werd Jochen Claes met rechtstreeks rood uitgesloten, zodat het tien tegen tien was. De match leek op een 0-1 af te stevenen, maar in de slotminuut tikte Hans Vanhove een doorgebroken spits aan : rood en penalty. de penalty werd feilloos omgezet : 0-2. Eén minuut later kreeg ook nog een bezoekende speler rood zodat de match negen tegen negen eindigde.

In de tweede helft drukte DAVO Nieuwpoort weg, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Het was telkens nét niet, een beetje het verhaal van de competitie.

23:07 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sint - Joris - DAVO 2-4

Match die zeker moest gewonnen worden om nog een kansje op rechtstreeks behoud gaaf te houden. Sint-Joris telt maar zeven punten, maar maakt het elke ploeg toch moeilijk de laatste weken.

In de eerste vijf minuten kwam de thuisploeg echter drie keer alleen voor de DAVO-doelman. Dat resulteerde in de openingsgoal, DAVO al na vijf minuten op achtervolgen aangewezen.
Na die rampzalige opningsminuten nam DAVO echter het heft in handen. Een schot van Thomas Van Broeck week af en het stond 1-1. Even later zette Nicolas Orbie zich door. Hij verschalkte de doelman en Benny Reunbrouck tikte voor de zekerheid de bal helemaal over de doellijn : 1-2. DAVO kreeg nog enkele kansen, maar het bleef 1-2 tot aan de rust.

In de tweede helft voerde Westende de forcing en dat leverde al snel twee goals op. Nicolas Orbie kreeg de bal aangeschoten door de doelman en het leer verdween zo in doel :1-3. Even later kopte Claudio Ruva de 1-4 binnen. Match gespeeld. Of toch niet ...?
Even later kon de thuisploeg een vrije trap verzilveren (2-4) en DAVO leek de kluts kwijt. Het kwam goed weg toen een bal van Sint-Joris op de lat belandde en de rebound op doelman Godderis verdween. De thuisploeg kreeg nog enkele kansen om dichter te komen, maar het faalde in de afwerking. Eindstand : 2-4. In de slotminuten werd de ingevallen Dave Van Brabander nog uitgesloten, na twee gele kaarten wegens protest.

Verdiende zege van DAVO, maar de thuisploeg wist toch ook redelijk wat kansen te creëeren. Een 5-7 uitslag was niet overdreven geweest :) DAVO komt op vijf punten van Zerkegem.

22:59 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-04-10

Heist - DAVO 3-2

Andermaal een 'match van de laatste kans' voor DAVO.

En die begon, net als de vorige week tegen Beernem, uitstekend. Jochen Claes zette voor en Thomas Van Broeck kopte binnen : 0-1.
DAVO had in die aanvangsfase weinig moeite om Heist af te houden en kreeg zelfs enkele kansjes, maar halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg toch meer opzetten. De gelijkmaker kon in extremis nog in hoekschop gewerkt worden.
Vijf minuten later was de 1-1 wél een feit: een thuisspeler kon zich vrijkappen. Zijn voorzet werd tegen de paal gedevieerd maar in de rebound was het raak.
Amper vijf minuten later had de thuisploeg de scheve situatie al rechtgezet. Stefaan Smagge beroerde de bal al dan niet met de arm maar de scheids legde de bal wel op de stip. De penalty werd feilloos omgezet en DAVO ging met een 2-1 achterstand de rust in.

In de tweede helft probeerde DAVO de scheve situatie recht te zetten en het nam al snel risico's. Dat was voor de thuisploeg het sein om te counteren maar gelukkig stond het vizier van enkele Heistenaar niet bijster goed afgesteld. Een kwartier voor affluiten ging de 3-1 er dan toch in, al dan niet uit buitenspel.
De match leek gespeeld, maar DAVO zette nog eens alles op alles. Jochen Claes gaf zijn tweede assist van de middag en Reune kopte de aansluitingstreffer tegen de netten : 3-2.
Westende smeet nu in de laatste twee minuten alles naar voren. Gaetan Ghysbrechts kon nog eens trappen maar hij kraakte zijn shot en de bal ging in de armen van de doelman. Eindstand : 3-2

Een match waar er misschien wel wat meer inzat, zeker op basis van de eerste helft. In de tweede helft vergat Heist op de tegenaanval bij momenten de klus te klaren. Door deze nederlaag wordt het nu wel extreem moeilijk om nog rechtstreeks in derde provinciale te blijven. Al verloor Zerkegem ook opnieuw, thuis tegen Ruddervoorde. Woensdag wacht opnieuw 'een laatste kans', in Sint-Joris.

14:30 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAVO Westende - Beernem : 1-0

Met een ietwat verbouwde ploeg kwam DAVO aan de aftrap tegen Beernem. Het was opnieuw de match van de laatste kans.

Na 1 minuut zat DAVO al op rozen, een verre inworp van Thomas werd doorgekopt door Benny en in het geharrewar kon Nico de bal binnenwerken. Een zwak Beernem kwam beter in de match en enkele keren was het nipt voor doel, maar het was Westende die met een shot van Collart het dichtst bij een tweede doelpunt was. Het was geen mooie match, maar de strijdlust en spanning maakte veel goed. De ruststand was dan ook 1-0.

In de tweede helft was het zaak om de nul op het bord te houden en proberen de counters beter uit te spelen, veel gevaar was er echter niet van de bezoekers. Davo kwam opnieuw het dichtst bij de 2-0. Een goed storende Gaetan kwam plots alleen voor doel, maar hij besloot in het zijnet van een leeg doel. Desondanks kon DAVO de 0 op het bord houden en de drie punten thuis houden. Een zeer mooi resultaat voor deze onuitgegeven ploeg

13:53 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-10

DAVO - Wenduine 2-5

DAVO moest de drie punten thuis houden als het nog van die derde laatste plaats af wilde.

Op het kwartier zag er nochtans weer niet goed uit toen een kopbal vanop ruime afstand in doel belandde : 0-1.
Toch was DAVO de betere ploeg en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker toen Claudio Ruva een voorzet staalhard in doel kopte : 1-1.
Net voor de rust stond DAVO helemaal op rozen toen Jochen Claes de bal over de doelman in doel lobde : 2-1, een verdiende voorsprong voor Westende.

Net na de rust kon DAVO de match in een beslissende plooi leggen, maar de lobbal van Fre Deny stierf in de handen van de doelman. Even later kon Reune een bal net niet controleren.
Het brak DAVO zuur op want 20 minuten voor tijd kon een bal niet voldoende weggewerkt worden. Een bezoekende spits profiteerde optimaal door heel knap vanuit de draai de 2-2 binnen te knallen.
DAVO leek totaal van slag want amper één minuut later kon Wenduine met maar liefst drie aanvallers oprukken tegen slechts één DAVO-verdediger. De bezoekers faalden niet en opeens stond DAVO met 2-3 in het krijt. Toen Hans Vanhove twee minuten later met een tweede gele kaart werd weggestuurd, was het kalf helemaal verdronken. Wenduine diepte de voorsprong nog uit met twee doelpunten en het licht ging helemaal uit voor Westende. Eindstand : 2-5.

Door de nederlaag en het feit dat Zerkegem in eigen huis Zandvoorde versloeg, lijkt de rechtstreekse redding nu wel heel moeilijk geworden. Zaterdag volgt een thuismatch tegen Beernem en het wordt vanaf nu ook met argusogen kijken naar de ontwikkelingen in vierde klasse A.

16:13 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-10

De Haan - DAVO 3-1

DAVO stond voor een moeilijke verplaatsing naar het derde geklasseerde De Haan.

Vanaf de eerste minuut eiste de thuisploeg het balbezit op maar het openingskwartier ging voorbij zonder noemenswaardige kansen. Tot een inworp van De Haan ongelukkig in eigen doel werd verlengd door Sven Legein : 1-0.
Het sein voor de thuisploeg om nog een tandje bij te steken. Na geharrewar voor doel belandde een bal op de lat en ook doelman Godderis kwam nog enkele keren gepast tussen. Toch scoorde de thuisploeg nog een tweede keer voor de rust toen een spits de bal over doelman Godderis lobde : 2-0. Kort voor rust kreeg Westende dan toch een kans maar Dave Vanbrabander kon de vrijstaande Nico Orbie net niet bereiken.

DAVO bracht aan de rust een extra spits in en na tien minuten opteerde het achterin voor man op man. Die aanvalsdrift rendeerde want de thuisploeg kwam nog moeilijk in zijn spel. Dat leidde tot steriele druk van DAVO maar echt grote kansen kwamen er niet. Tot Benny Reunbrouck een kwartier voor tijd werd vrijgespeeld door Thomas Van Broeck. Reune trapte de aansluitingstreffer naast de doelman binnen: 2-1.
DAVO ging nu voluit voor de gelijkmaker. Claudio Ruva kon zich doorzetten maar zijn voorzet bereikte net niet een DAVO-speler.
De Haan kon intussen enkele keren gevaarlijk counteren en in de blessuretijd leverde dat uiteindelijk de bevrijdende treffer op voor de thuisploeg : 3-1, eindstand.

DAVO speelde een verdienstelijke match, vooral de tweede helft, tegen De Haan maar dat bleek niet genoeg om een puntje te halen.
Zaterdag geeft DAVO Wenduine partij. Als Westende zich nog (rechtstreeks) wil handhaven in derde, moet het dringend punten sprokkelen !

12:08 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-10

DAVO - HO Oostende 4-2

DAVO gaf thuis rode lantaarn HO Oostende partij, een match die simpelweg moest gewonnen worden. De bezoekers raakten ternauwernood aan elf spelers, waaronder de trainer, die in doel postvatte.

Na een kwartier scoorde DAVO dat belangrijke eerste doelpunt : Sven Legein trapte van ver op doel over de doelman : 1-0.
DAVO verzuimde vervolgens om de score op te drijven maar uiteindelijk mocht het toch met een bevrijdende 3-0 de rust in, na goals van Reune, intikkertje, en Jochen Claes, met de kop. Match gespeeld. Of toch niet ... ?

HOO zag tijdens de rust een speler geblesseerd uitvallen en tien minuten later zelfs nog iemand. Vermits de bezoekers geen wisselspelers bijhadden, mocht DAVO tegen negen man verder. De buit leek nu helemaal binnen maar toch gebeurde het onvoorstelbare : HOO knokte zich opnieuw in de match. Eerst besloot een bezoekende spits alleen voor de doelman nog naast, maar even later werd het toch 3-1. DAVO ging nu op zoek naar de vierde goal maar er zat weinig lijn in het spel. Claudio Ruva en Jochen Claes kregen wel enkele grote kansen maar de bal ging er niet in. Het was daarentegen HOO dat zowaar de 3-2 tegen de touwen trapte. Het zou toch niet waar zijn ...
Even later kwam HOO opnieuw dreigen, maar de bal ging er gelukkig niet in. DAVO ging nu resoluut voor die verlossende goal maar opnieuw werden enkele kansen verkwanseld. Kort voor tijd omspeelde Claudio Ruva dan toch de doelman en besloot hij in het lege doel : 4-2, de match was nu eindelijk definitief gespeeld.

In de eerste helft kreeg DAVO een zevental goede kansen en met een 3-0 stand aan de rust mag je normaal nooit meer in problemen komen, zeker niet als je in de tweede helft tegen negen man komt te staan. Het enige wat te onthouden valt, is dat de drie punten binnen zijn en dat DAVO, door het puntenverlies van Zerkegem tegen Sint-Joris, op vijf punten van Zerkegem komt.

11:50 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-10

DAVO - HO Oedelem 2-2

DAVO moest dringend nog eens de drie punten thuis houden.

Maar na één minuut sloeg het noodlot alweer toe. De bal kon niet ontzet worden en een bezoekende spits profiteerde en trapte de 0-1 tegen de touwen, opnieuw een start in mineur.
DAVO paniekeerde echter niet en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nicolas Orbie kwam twee keer voor de doelman, maar raakte er twee keer niet voorbij. Even later werd hij echter foutief gestuit in het strafschopgebied en Reune zette de penalty om : 1-1.
Even later moesten de bezoekers 0, na een rode kaart, met zijn tienen verder en kort voor rust werkte Reune een mooie actie van Jochen Claes in doel : 2-1 aan de rust én een numerieke meerderheid voor Westende.

Toch gaf Oedelem niet op en na een kwartier in de tweede helft, kwam het zelfs langszij. Balverlies van DAVO werd genadeloos afgestraft : 2-2.
Met een man meer moest Westende voluit voor de zege gaan, maar de bezoekers hielden stand. Tot Dave Vanbrabander in de laatste seconde een bal in één tijd op de slof nam. Zijn knal spatte echter uiteen op de binnenkant van de paal : zo bleef het bij die ontgoochelende 2-2 eindstand.

Volgende week komt rode lantaarn HO Oostende op bezoek. Een match die zeker moet gewonnen worden.

20:11 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-10

BINGO-AVOND

Wat ? BINGO-AVOND
Wanneer ? Zaterdag 6 maart om 20 uur
Waar ? Calidris, Westende-Bad.
Prachtige prijzen te winnen !
Kaarten te koop bij de spelers (prijs per kaart € 2,50).

19:51 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sint-Joris - DAVO

De wedstrijd werd, kort voor de aftrap, afgelast wegens het aanhoudende slechte weer. Het plein van Sint-Joris werd herschapen tot een akker dus besliste de scheids om de match af te gelasten. Ook de reserven speelden zondagmorgen niét tegen Keiem.
De eerste ploeg heeft intussen al vier matchen in te halen (Nieuwpoort, Beernem, Heist en Sint-Joris). De match tegen Sint-Joris zal op een woensdagavond in april gespeeld worden.

19:48 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-10

Ruddervoorde - DAVO 3-1

Na de stuntzege tegen Zandvoorde hoopte DAVO op een nieuwe driepunter.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd verliepen vrij gelijkopgaand. Ruddervoorde had het meeste balbezit maar kwam niet echt tot kansen. Tot een thuisspeler alleen voor doelman Godderis verscheen, maar die kon in hoekschop werken.
De tweede kans voor de thuisploeg was wél raak : de bal werd vanop rechts voorgebracht en centraal voor doel kon een thuisspeler vrijstaand binnentikken : 1-0, meteen de ruststand.

Kort na de rust kreeg Westende dé mogelijkheid om gelijk te maken. Dave Vanbrabander werd, al dan niet foutief, gestuit en de bal ging op de stip. Sven Legein zette zich achter de bal maar de doelman kon de penalty weren. Tot overmaat van ramp werd het twee minuten later 2-0 toen een voorzet werd binnengekopt.
DAVO probeerde de bakens te verzetten maar het kwam moeilijk tot kansen. Tot Jochen Claes opeens de bal voor de voeten kreeg, maar zijn poging werd door de doelman in hoekschop gewerkt. De daaropvolgende corner was echter wél raak : na mistasten van de thuisverdediging werkte Sven Legein de 2-1 tegen de touwen.
Er was opnieuw hoop voor DAVO maar die werd één minuut later alweer de kop ingedrukt. De bal belandde tegen de arm van Joris Van Broeck en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De penalty werd feilloos omgezet en die 3-1 betekende meteen de doodsteek voor DAVO én was ook meteen de eindstand. In het slot werd Hans Vanhove nog uitgesloten. DAVO slikte ook een zevental gele kaarten.

Na het gelijkspel van Heist staat DAVO opnieuw op zes punten van de Heistenaars. Zondag trekt Westende naar op één na laatste Sint-Joris, dat verrassend leider Westkapelle op een gelijkspel hield.

21:39 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-02-10

Zandvoorde - DAVO 1-2

Na enkele zware nederlagen op rij wilde DAVO eerherstel op het veld van Zandvoorde.

Het zou zaak worden om eindelijk eens geen snelle tegengoal te pakken en dat leek ook te lukken. DAVO dreigde zelfs het eerst met een knap schot van Gaetan Ghysbrechts.
Halverwege de eerste helft kwam Zandvoorde meer opzetten en dat resulteerde in twee mooie doelkansen maar die werden verkwanseld. Kort voor het rustsignaal ontfutselde Dave Vanbrabander de bal, hij stormde in z'n eentje op het doel af, omspeelde knap een verdediger en legde de bal naast de thuisdoelman binnen : zowaar 0-1 aan de rust!

De tweede helft was amper bezig toen Gaetan Ghysbrechts, wegens protest, twee keer geel kreeg in amper één minuut tijd. DAVO nog 40 minuten met tien man verder.
Meteen het signaal voor de thuisploeg om een tandje hoger te schakelen. Op het kwartier resulteerde dit in de gelijkmaker: 1-1. Het beloofde nog een moeilijk matcheinde te worden voor Westende.
De thuisploeg slaagde er echter niet in om forcing te voeren en met tien man hield DAVO makkelijk stand. Een kwartier voor tijd deed het zelfs meer dan standhouden : Thomas Van Broeck brugde knap zijn man en gaf een splijtende pass naar Fre Deny, die beheerst binnentrapte. De twee invallers brengen DAVO zo op een 1-2 voorsprong.
Zandvoorde probeerde nog de bakens te verzetten maar de thuisploeg liet een gelaten indruk en kreeg maar weinig kansen meer.

DAVO boekte zo een knappe én belangrijke 1-2 zege in Zandvoorde. Na een zwarte periode opnieuw een opsteker voor de ploeg, hopelijk wordt nu op hetzelfde elan verder gegaan !

23:48 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAVO - E. Brugge 2-7

Na amper één minuut kwamen de bezoekers al op voorsprong na een penalty. Aan de rust stond er al een zwaar 0-4 verdict op het bord.
In de tweede helft scoorde Joris Van Broeck de 1-4 maar E. Brugge liep uiteindelijk uit tot 1-7. Claudio Ruva redde vanop de stip nog lichtjes de eer.

23:38 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zerkegem - DAVO 4-1

Na amper een kwartier stond het al 3-0. DAVO had in de tweede helft het betere van het spel, maar kwam niet aan kansen.
Doelpunt : Gaetan Ghysbrechts

23:37 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-10

DAVO - Westkapelle 1 - 3

DAVO moest de wei in tegen leider Westkapelle.

De match kon niet slechter beginnen voor Westende. Claudio Ruva beroerde in het strafschopgebied het leer met de hand. De bal ging op de stip en de penalty werd feilloos omgezet : 0 - 1 na tien minuten.
Westkapelle was heer en meester in de beginfase van de match. Gelukkig stond het vizier van de bezoekende spitsen niet op scherp want ze misten een drietal grote kansen.
De eerste tegenprik van DAVO was daarentegen meteen raak. Een splijtende pass van Kevin David kwam bij Dave Vanbrabander terecht. Hij trapte hard op de paal maar Claudio Ruva legde de rebound in doel : 1-1, meteen de ruststand.

Iedereen verwachtte na de rust een stormloop van de bezoekers, maar het was Westende die het betere van het spel had. Dat resulteerde in enkele kleine kansjes en naarmate de tijd vorderde, geloofde DAVO in een stuntje. Tien minuten voor tijd kreeg Westkapelle echter een tweede penalty, na een (licht) contact. De bal ging opnieuw binnen : 1-2.
DAVO zette nu alles op alles en bijna kopte Ollie Debruyne de gelijkmaker tegen de touwen, maar hij kon zijn hoofd net niet genoeg tegen de bal zetten.
Op de counter lukte Westkapelle nog een derde treffer. De aansluitingstreffer kwam er ook nog bijna, maar de kopbal van Kevin David werd van de lijn gekeerd.

Verdienstelijke match van DAVO dat de leider tot de 80ste minuut in bedwang hield. Zaterdag wacht Zerkegem, dat niet verder raakte dan een gelijkspel op het veld van HO Oostende, dat zo zijn eerste puntje sprokkelde.

21:21 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-01-10

Algemene afgelasting

Na de matchen tegen Beernem en HOO is nu ook de match tegen Heist uitgesteld. De KBVB ging namelijk opnieuw over tot een algemene afgelasting. Wanneer de matchen tegen Beernem en Heist zullen gespeeld worden, is nog niet geweten.

18:53 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HO Oostende - DAVO 2-5

DAVO moest winnen op HOO om in het spoor van de voorgangers te blijven.

De match kon alleszins niet beter beginnen voor DAVO. Nicolas Orbie a.k.a. 'Diego' devieerde een voorzet van Dave Vanbrabander in doel : 0-1.
Na tien minuten zat Westende helemaal op rozen. Reune profiteerde van een misverstand in de Oostendse verdediging en trapte de bal in het lege doel binnen : 0-2.
Die voorsprong moest voor de nodige rust zorgen, maar DAVO liet het spel uit handen glippen. Op het halfuur kreeg HOO een strafschop na een overtreding van Dave. De thuisdoelman trapte die feilloos binnen : 1-2 ruststand.

DAVO begon slap aan de tweede helft en dat resulteerde al snel in een unieke kans voor de thuisploeg. De HOO-spits trapte de bal echter over het lege doel. Toch bleek het echter uitstel van executie te zijn, want vijf minuten later was het toch raak. Een thuisspeler omzeilde de buitenspelval, dribbelde knap de doelman en werkte beheerst af : 2-2, een dreun voor DAVO.
Westende reageerde echter en tien minuten na de gelijkmaker kon Reune van dichtbij de 2-3 binnen trappen. Meteen was de veer gebroken bij de thuisploeg en DAVO profiteerde door nog verder uit te lopen. Reune trapte zijn derde van de middag binnen en Bram Vancoillie scoorde vanop de strafschopstip de 2-5, meteen de eindstand.

Na de vroege 0-2 leek DAVO op rozen te zitten, maar HOO knokte zich opnieuw in de match. DAVO zette echter orde op zaken en boekte een verdiende én broodnodige zege. Een domper was echter de winst van Heist en Beernem. Zondag trekt DAVO naar Heist, tenminste als het weer geen spelbreker wordt.

16:43 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-12-09

DAVO - Veldegem 0-5

DAVO stond voor een moeilijke opdracht tegen topclub Veldegem, met, toch wel opmerkelijk, ex-Rode Duivel Geoffrey Claeys in de gelederen. Westende wilde echter bevestigen na het verdienstelijk gelijkspel in Middelkerke.

Van die bevestiging kwam echter niet veel in huis. Na welgeteld 17 minuten wedstrijd hadden de bezoekers al vier keer gescoord ... Een dramatische start dus van Westende, dat de schade wel niet verder liet oplopen tot aan de rust.

In de tweede helft zat DAVO wat meer in het spel, al was de buit al binnen voor de bezoekers natuurlijk. Na een kwartier in de tweede helft stond de forfaitscore toch op het bord toen een bezoeker na vrije trap de rebound in doel trapte : 0-5.
Claudio Ruva kreeg nog de kans op de eerredder, maar zijn bal ging er niet in. 0-5, meteen de grootste nederlaag van het seizoen.

Tegen Veldegem verliezen is natuurlijk geen schande, maar zaterdag is het wél een belangrijke match in de strijd om het behoud. Rechtstreekse concurrent Beernem komt afgezakt naar Westende, eigenlijk een match die moet gewonnen worden om de achterstand op de voorgangers te verkleinen.

10:01 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-09

Begrafenis

De begrafenis van Milan Mesotten gaat door op zaterdag 12 december om 11u in de Sint-Bernardus kerk in Nieuwpoort-Bad. Iedereen van DAVO die mee wil : verzamelen omstreeks 10u45 ter plaatse of 10u15 aan het plein van DAVO, spelers graag, in de mate vh mogelijke, in trainingsvest aub.

00:24 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-09

Overlijden

Spijtig genoeg is er droevig DAVO-nieuws te melden.
Milan, het zoontje van hulptrainer Raf, is overleden. De spelers, trainers, bestuur, supporters, ... van DAVO Westende wensen Raf, zijn vrouwtje en de hele familie dan ook héél veel sterkte toe in deze moeilijke tijden !

11:55 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Middelkerke - DAVO 2-2

Zaterdag was er de eerste derby ooit in competitieverband tussen Middelkerke en DAVO.

En het werd een rasechte cupmatch. Aanvankelijk had Middelkerke het betere van het spel en het kreeg ook enkele kansjes maar die werden niet verzilverd. Westende loerde op de counter en op één van die aanvallen werd Jochen Claes ten val gebracht in het strafschopgebied met een penalty tot gevolg, die werd omgezet door Claudio Ruva. Tot overmaat van ramp voor Gold Star kreeg de protesterende verdediger zijn tweede gele kaart onder de neus gestopt. DAVO mocht met een 0-1 voorsprong en een numerieke meerderheid de rust in.

Ondanks het mannetje minder kon Middelkerke al vroeg in de tweede helft gelijk maken. Een voorzet werd door iedereen gemist en verdween rechtstreeks in doel : 1-1.
Middelkerke begon te drukken, maar DAVO loerde op de counter. Dave Vanbrabander zette zich goed door op rechts, leverde een prima voorzet af en Nico Orbie trapte, tegen zijn ex-club, de bal in één tijd tegen de touwen : 1-2 !
Even later leek Gaetan Ghysbrechts op weg naar de 1-3, maar hij trapte naast. De scheids zag echter dat Gaetan gehinderd werd tijdens het trappen en stuurde de verdediger met rood naar de kant, Middelkerke nog met negen.
Met twee man meer slaagde DAVO er echter niet in om de counters goed uit te spelen dus bleef het gevaar op de gelijkmaker aanwezig.
En die gelijkmaker kwam er uiteindelijk vijf minuten voor tijd. Op een vrije trap kon een thuisspeler de bal in de verste hoek binnen koppen : 2-2, meteen de eindstand.

Op voorhand was een gelijkspel in Middelkerke een mooie uitslag, maar achteraf had een overwinning er ingezeten én misschien wel gemoeten, zeker omdat Heist en Beernem elk hun match wonnen. Zondag wacht Veldegem.

11:31 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-09

Geen voetbal dit weekend

De jeugd en reserven waren al afgelast, maar nu zijn ook alle matchen van de eerste ploegen uitgesteld. Geen HO Oostende - DAVO dus dit weekend !

13:32 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-09

DAVO - Ruddervoorde 1-3

DAVO stond voor een belangrijke thuismatch tegen Ruddervoorde.

Na amper vijf minuten was DAVO echter op achtervolgen aangewezen. Het leek erop dat een aanval kon ontzet worden maar vanop de rand van het strafschopgebied trapte een bezoeker vrijstaand binnen : 0-1, alweer een slechte start.
DAVO probeerde wel, maar het kwam niet aan kansen. Het was daarentegen Ruddervoorde dat verder uitliep : na Westends balverlies werd de bal in één tijd diepgespeeld en de bezoekende spits kwam oog in oog met de doelman en faalde niet : 0-2, meteen de ruststand.

DAVO probeerde in de tweede helft de scheve situatie meteen recht te zetten, maar na nog géén vijf minuten kwam een nieuwe domper : een Ruddervoordenaar kon de bal met een gelukje meepakken en schoof de 0-3 onder de doelman binnen.
Westende gaf echter niet af en twintig minuten voor tijd werd het beloond : Claudio Ruva kon zich doorzetten en werkte prima af : 1-3.
Westende had intussen ook het betere van het spel en Ruddervoorde kwam er nog maar moeilijk uit. Benny Reunbrouck kreeg de kans op de aansluitingstreffer, maar hij trapte op de keeper. Even later ging een kopbal van Claudio Ruva rakelings naast. DAVO zette nog alles op alles met een slotoffensief, maar kwam niet meer tot scoren. Eindstand 1-3.

Zondag wacht de verplaatsing naar HO Oostende, een match die moet gewonnen worden !

12:05 Gepost door Thomas/Bram in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |